laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Banderas negras
Foto: Pixabay/2022
Fuente: Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Valencia 15 de junio de 2022

L’AJUNTAMENT DEMANA UNA RECTIFICACIÓ PÚBLICA A L’INFORME DE BANDERES NEGRES PER BASAR-SE EN AFIRMACIONS FALSES

 

• L’informe emés per l’organització Ecologistes en Acció danya injustament la imatge de la nostra platja i pot afectar negativament al turisme i l'economia local dels comerços i establiments
• El futur recinte de festivals està a 500 metres de les dunes, compta amb un informe favorable de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica

L'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna rebutja enèrgicament i demana una rectificació pública a l'informe de Banderes Negres emés per l’organització Ecologistes en Acció, que atorga una bandera negra a la platja dels Marenys tan sols per la celebració de festivals durant dos caps de setmana de l’estiu. Este informe, basat en afirmacions falses i distorsionades, danya injustament la imatge de la nostra platja i pot afectar negativament al turisme i l'economia local dels comerços i establiments dels nostres veïns i veïnes.

En primer lloc, la informació en què es basa l'informe és falsa i s’argumenta sobre esdeveniments efímers en sòl urbanitzable i que encara no s'han celebrat. Així, el futur recinte de festivals està a 500 metres de les dunes, compta amb un informe favorable de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, concretament de la Direcció General de Medi Natural i d’Avaluació Ambiental.

En segon lloc, les platges de Tavernes tenen una qualitat contrastada i estan ben considerades en quant a sostenibilitat. Tavernes compta des de fa anys amb 2 banderes blaves, la Q de Qualitur i el Sender Blau de la Ruta dels Sentits per la bona qualitat de l'aigua, els seus serveis i l'atractiu turístic de tota la costa.

A més, l'Ajuntament treballa durant tot l’any en la recuperació i conservació de les dunes, en el voluntariat ambiental i de neteja dels espais naturals, en la protecció de la vegetació i fauna autòctona, com les tortugues marines o del Llac de la Goleta, i el consistori està adherit a la Xarxa de Platges Sense Fum per a cuidar el litoral. Totes elles actuacions molt allunyades d'atemptar contra el medi ambient com indica l'informe esmentat anteriorment, i raons de pes per les quals l’Ajuntament de Tavernes demana una rectificació pública.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2022 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.