laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Foto de familia tras la jornada
Foto: Jordi Estevan/2022
Fuente: Compromís per la Safor
Valencia 10 de junio de 2022

COMPROMÍS DENUNCIA EL «0% INTERÉS DELS BANCS» CAP A LA CIUTADANIA

 

• Exigeixen el retorn d’una part del rescat públic de 2009 amb una major i millor atenció a la gent de forma presencial; amb la flexibilització d’horaris; l’accés de tothom a una oficina o que es recuperen milers de llocs de treball destruïts al sector des de la crisi de 2008.
 
• Proposen blindar amb una llei l’assistència de la banca com un dret públic i universal; una llei de consum que garantisca l’ampliació d’horaris i l’accés a l’atenció presencial i la creació d’una Banca Pública valenciana que en done exemple.

Compromís ha presentat aquest matí a Gandia la seua campanya que denuncia el “0 % d’interés dels bancs”, en tornar els diners públics dels seus rescats; en atendre presencialment la ciutadania; en mantindre les oficines obertes o els llocs de treball de milers de persones.

Ho han explicat aquest matí la regidora de Gandia, Alícia Izquierdo, juntament la síndica a les Corts, Papi Robles i la diputada de la Safor, Nathalie Torres. “No pot ser que haja un dèficit d’atenció cap a la gent gran, agreujat per l’escletxa digital, a l’igual que horaris tan curts, etc... Les entitats bancàries s’han de posar les piles, perquè ens ho deuen, perquè hem posat molts diners totes i tots en el seu rescat», ha introduït Izquierdo.

Un rescat públic a la banca, després de la crisi de 2008, que ha costat a la ciutadania 100.000 milions d’euros. Per contra, Torres ha recordat que pràcticament la meitat dels pobles valencians no disposen ja d’una oficina bancària. S’han acomiadat ja 100.000 treballadors i treballadores. Per tant, tenim l’obligació com a servidores i servidors públics fe fer un toc d’atenció al sector».

Front això, des de Compromís s’ha decidit eixir al carrer i explicar-ho a la ciutadania perquè en prenga consciència. «Nosaltres proposem blindar per llei l’assistència de la banca com un dret públic i universal. La segona és cobrir els drets de la ciutadania amb una llei de consum que garantisca, no només l’ampliació dels horaris, sinó també l’accés a l’atenció presencial que és el que demana la gent major. I per últim impulsar la creació d’una Banca Pública valenciana perquè puguem aconseguir des de l’espai públic exercir i assolir els drets de la ciutadania i donar exemple”, ha conclòs Robles.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2022 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.