valenciadiario.com / valenciadiario.es

Diario digital Progresista / Ecologista / Solidario / Defensa del trabajador / Defensa del consumidor / Defensa de los animales


Compromís Safor-Valldigna
Fuente: Compromís Safor-Valldigna
Valencia 13
de mayo de 2022

COMPROMÍS SAFOR-VALDIGNA RECLAMA SOLUCIONS URGENTS I DEFINITIVES AL PROBLEMA DE REGRESSIÓ I TRANSGRESSIÓ DE LES PLATGES DE LA SAFOR

 

• Compromís Safor Valldigna ha presentat a la platja de Gandia una moció comarcal per tal de denunciar la manca de so·lucions definitives per part de l’Estat a la transgressió i regressió de les platges situades al sud de Culllera i nord de Dénia.

La regidora de medi ambient, patrimoni cultural, agricultura i medi ambient de l’Ajuntament de Gandia, Alícia Izquierdo i el Tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna i regidor d’urbanisme, seguretat ciutadana i foment Local, Josep Llàcer en nom de tots els grups municipals de Compromís a la Safor-Valldigna han denunciat la mala planificació de la demarcació de Costes per tal de solucionar definitivament la greu problemàtica de les platges afectades per una mala planificació i gestió de la costa i les infraestructures portuàries. Actuacions que ens costen molts diners a les valencianes i valencians per a què en el següent temporal s'emporte l'arena traslladada i dipositada en les platges afectades des de fa dècades per este problema. .

En la roda de premsa també ha participat la Síndica i portaveu de grup parlamentari de Compromís a les Corts Valencianes, Papi Robles, que ha manifestat què “Des de Compromís anem a proposar, a la resta de grups parlamentaris del Botànic, l’impuls d’una reforma de l’Estatut d’Autonomia per a ampliar les competències de la Generalitat, com la de costes, entre altres, per tal que puguem gestionar i governar, des d’ací, per a la ciutadania. Complim així el pacte del Botànic, que parla de blindar les competències que exerceix la Generalitat i incorporar-ne de noves”.

La situació d’emergència a les platges dels municipis al sud de les infraestructures portuàries de Cullera i Gandia està generant greus danys i perjudicis no sols a les platges, el medi ambient, les infraestructures i dotacions municipals sinó també a les propietats privades, al turisme i l’economia.

Des de fa dècades, quan es van construir i/o ampliar aquestes infraestructures portuàries que la demarcació de Costes i el Ministeri de Transició Ecològica saben de la problemàtica, però no apliquen cap solució estructural ni definitiva.

Les actuacions d’emergència després d’algun temporal o de manteniment que realitzen no són la solució, més quan tots sabem i són cada vegada més evidents els efectes del canvi climàtic i l’augment en la intensitat de les tempestes.

És per això que reclamem una solució definitva i urgent amb propostes serioses on no es balafien recursos públics. Mentre el Ministeri no instal·le un sistema de retenció de l’arena que aboca a les platges, seguirem patint greus danys temporal rere temporal.

Els municipis afectats i la Universitat Politècnica de València han fet nombrosos estudis i propostes d’actuació que mai han sigut ni tan sols considerades pel Ministeri ni la Demarcació de Costes. Per això demanem que s’escolte als municipis afectats, als seus veïns i veïnes, que l’únic que demanen és recuperar les platges que tenien fa uns anys i que ara han perdut.

 

• © valenciadiario.com © valenciadiario.es © valenciadiario.eu - 2015-2022 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de valenciadiario.com, o de valenciadiario.es.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.