laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Cartel anunciador recortado
Fuente: Teatre Serrano de Gandia
Valencia 12 de mayo de 2022

EL SERRANO ACULL EL PROJECTE “ENCARA HI HA ALGÚ AL BOSC”

 

• Arriba a la nostra ciutat el projecte Encara hi ha algú al bosc de la ma de Cultura i Conflicte.
• Aquest equip multidisciplinar que creu en la cultura com a motor de diàleg i de reflexió i com a eina de transformació social.

“M’HO VAN MATAR TOT MENYS L’ÀNIMA”

Va passar al cor d’Europa, a dues hores d’avió, mentre ací gaudíem de l’Olimpiada i de l’Expo, la televisió barrejava imatges de lliurament de medalles a Barcelona, esdeveniments a Sevilla i imatges dels camps de concentració a Bòsnia i Hercegovina. Fa tres dècades d’aquella guerra, on entre 25.000 i 50.000 nenes i dones van ser violades com a estratègia de neteja étnica. Els focus i les càmeres ja no hi són, però, ha acabat la guerra per a les supervivents i pels fills i filles nascudes d’aquelles violacions?

Les tres parts del projecte estaran al Teatre Serrano: l’obra de teatre, el documental i la instal·lació fotográfica. El documental, dirigit per Erol Ileri i Teresa Turiera-Puigbò s’emetrà el dijous 26 a les 19 hores amb presència del director i de la periodista Esma Kucukalic. L’obra de teatre, dirigida per Joan Arqué Solà i protagonitzada per Ariadna Gil, Montse Esteve, Òscar Muñoz, Magda Puig, Judit Farrés, Pep Pascual i Eloi Ileri, es representarà el divendres 27 a les 20 hores.

El divendres 13 encetem el projecte amb la instal·lació que s’ha ubicat en la façana i entrada del Serrano i que estarà fins el diumenge 29.

Els plafons amb fotografies i textos en primera persona situen als visitants en la guerra de Bòsnia, la declaració de violació com a crim de guerra per primera vegada per part de la justicia internacional, i el testimoni actual de les supervivents. En un altre plànol, fotografies en lones de gran format mostren la valentía i la determinació de les protagonistes, acompanyades de llençols blancs en homenatge als milers de dones que no van sobreviure o a les que, encara avuí, ho viuen en silenci. Els llençols recorden també les teles que els veïns de Sarajevo penjaven a les cruïlles de la ciutat per dificultar la visió dels franctiradors.


Cartel anunciador

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2022 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.