laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la presentación
Foto: FVF/2022
Fuente: Fundación Vicky Foods
Valencia 11 de mayo de 2022

II CAMPUS MUSICAL VICKY FOODS, SEMBRANT CULTURA I FUTUR A TRAVÉS DE LA MÚSICA

 

• Aquest estiu, durant l’última setmana de juliol (concretament, des del dia 25 fins al 29 d’eixe mes), tindrà lloc a la comarca de la Safor, a la localitat de Villalonga, el II Campus Musical Vicky Foods, una excel·lent iniciativa que ha començat a caminar amb la qual es pretén enaltir valors com la cultura de l’esforç, la vida saludable o la sostenibilitat.

En aquest sentit, el pasat dimecres 11 de maig es va dur a terme la presentació d’aquesta segona edició a la seu de la Fundació Vicky Foods, patrocinadora d’aquest projecte. Durant l’acte de presentació, el Gerent de la Fundació Vicky Foods, José Vicente Castell va destacar que “la música és part intrínseca de les nostres vides i, en la nostra Comunitat, la sentim de manera especial. És per això que, amb la nostra recentment constituïda Fundació Vicky Foods, hem decidit impulsar per segona vegada el Campus Musical Vicky Foods, un projecte orientat a joves músics que comença en temps durs i difícils, però que, amb la il·lusió i l’esforç de tots els que participen, estem convençuts que es consolidarà en el futur”.

Per la seua banda, el director d’aquest II Campus Musical, Vicent Mengual, va agrair públicament el suport incondicional de la Fundació Vicky Foods - una fundació amant de la música, la qual també és patrocinadora del Palau de les Arts Reina Sofía, a València- “És tot un plaer que un grup tan important com Vicky Foods aposte per la cultura, per la dinamització cultural de la societat i pels joves talents”, va indicar Mengual.

Per part de l’Ajuntament de Villalonga, Lydia Reig, la seua Regidora de Cultura i Joventut, va destacar que "per a l'Ajuntament i el municipi de Villalonga és un plaer albergar aquesta segona edició d'un projecte que combina la cultura, la música i la tradició. Serà una setmana musical en la qual el poble gaudirà de la joventut per tots els racons i permetrà que els nostres veïns i veïnes puguen escoltar la música des de la seua casa. Posarem a l'abast del campus tots els mitjans i infraestructures perquè aquesta segona edició siga tot un èxit".

D’aquesta manera, el II Campus Musical Vicky Foods es converteix en tot un referent en l’àmbit musical del territori valencià que fomenta la posada de coneixements en comú, la millora individual a escala tècnica, l’esforç o l’entrega màxima a l’esperit artístic i creatiu dels alumnes.

“Vivim a una societat on valors tan importants com el respecte a l’entorn, l’arrelament al territori o el coneixement de les nostres tradicions està devaluant-se”, ha posat de manifest Vicent Mengual. Per tal motiu, amb aquest campus es pretén que, tots aquests valors, units amb l’experiència de conèixer gent nova i tot allò que envolta a la disciplina musical (foment de l’activitat artística, consciència del treball en equip, recerca de l’excel·lència professional i personal, vida activa, millora de la salut física i mental, esperit de sacrifici, descobriment de l’entorn natural, etc.) lideren les noves generacions del futur.

A més, l’esperit solidari també està present al II Campus Musical Vicky Foods, ja que el cent per cent de la quota d’inscripció -40 euros per persona- serà donada de forma íntegra a l’ONG Mensajeros de la Paz.

“Amb esta mesura fomentem l’esperit solidari i posem de manifest la necessitat de crear un món més equitatiu, ajudant les persones que més ho necessiten”, ha recalcat el director d’aquest Campus Musical. La ONG Mensajeros de la Paz és una organització no governamental declarada d´utilitat pública i d´àmbit nacional i internacional i distingida, entre altres guardons, amb el Premi Príncep d´Astúries de la Concòrdia. Amb base a Madrid, Espanya, treballem a més de 50 països a favor de la promoció humana i social dels nuclis més desafavorits de la societat, adaptant-nos a les diferents realitats socials.

L'Associació Mensajeros de la Paz és l'entitat original fundada pel Pare Ángel i actualment és la seu central del grup social d'organitzacions fundades per ell. També formen part d'aquest grup social entitats de les comunitats autonòmiques, seus locals a diferents països i l'Associació Edat Daurada i la Fundació Missatgers de la Pau.

El II Campus Musical Vicky Foods, que també compta amb el suport de l’Ajuntament de Villalonga, la Agrupació Musical de Villalonga i les empreses Teika i Caixa Popular, està destinat a tots aquells músics que estiguen cursant actualment ensenyaments professionals de música o que tinguen la prova d’accés a ensenyaments professionals aprovada.

Les inscripcions, que finalitzaran el pròxim 19 de juny, ja es poden efectuar a través de la pàgina web www.campusmusical.es (pàgina externa a aquest diari), emplenant un formulari. El II Campus Musical Vicky Foods disposa de cent places distribuïdes en diversos instruments: flautes , oboès, fagot, clarinets, saxos, trompes, trompetes, trombons, tubes , percussió , violí , viola , violoncel contrabaix.

Cal destacar que, en finalitzar el II Campus Musical Vicky Foods, es farà entrega d’un diploma acreditatiu d’assistència amb un total de vint hores de formació a totes les persones que hi participen.

L’equip pedagògic està conformat per un planter de luxe amb músics de reconegut prestigi com: Àlex Puchades (orquestra) i Vicent Mengual (banda) en la part d’agrupacions; Àlex Puchades, Àngela Traver, Cristina Bernal, Alfredo Fuster en corda; Andrea Costa, Enrique Sapiña, Jorge Clemente, Juan Francisco Torres i Vicent Benavent en vent fusta; o Josep Gómez Nicolau Morera, Roman Pons, Sergi Miñana i Xavi Cabrera en vent, metall i percussió. Aquest equip pedagògic serà l’encarregat d’efectuar el procés de selecció de l’alumnat.

Les classes i els assajos es portaran a terme a l’aire lliure en el poble de Villalonga en un ambient distés -a excepció de les sessions dels instruments de corda que es realitzaran a l’Escola de Música de Villalonga per a optimitzar els recursos- amb la intenció que músics de nombroses procedències socialitzen i intercanvien coneixements i s’intercanvien entre ells coneixements i sensacions, per als quals suposarà un enriquiment cultural impagable.

Així, el II Campus Musical Vicky Foods suposa el somni complit d’un equip de músics amb vocació. És la suma d’emocions, experiències, reptes i noves amistats amb les quals compartir les seues passions i, sobretot, el lloc ideal per a il·lusionar-se, créixer i ampliar els horitzons com a músics. En definitiva, un campus que, a més de la creació de vincles personals i de tot allò que envolta a la disciplina musical -la pràctica conjunta, la constància en la pràctica diària o la perseverança- és una ocasió única per a aprendre i millorar de la mà dels millors professionals. I, al mateix temps, gaudir de la música en convivència, en on ambient i en una magnífica companyia.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2022 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.