laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Edifici de les antigues escoles de Benissili
Foto: AyuLaValldeGallinera/2022
Fuente: Ayuntamiento de La Vall de Gallinera
Valencia 4 de mayo de 2022

LA VALL DE GALLINERA INICIA LES OBRES DELS FUTURS COLINVINGS D'ALPATRÓ I BENISSILI

 

• La Vall de Gallinera ha iniciat esta setmana les obres de remodelació dels futurs dos colivings d'Alpatró i en unes setmanes s'iniciarà la remodelació del futur coliving de Benissili.
• Aquests projectes es basen en la reforma integral dels habitatges del professorat que treballava en les antigues escoles de Benissili i d'Alpatró, edificis construïts entre els anys 50 i 60 del passat segle.

La reforma del conjunt dels tres colivings té un cost total de 216.000€, dels quals el 70% del total esta subvencionat per una ajuda europea atorgada pel Grup d'Acció Local Muntanya d'Alacant.

* Aquest concepte va sorgir a Silicon Valley, i després exportat a Europa, al produir-se el problema a l'accés a l'habitatge per part de la població jove.

El coliving és una alternativa a l'accés a l'habitatge, especialment per a jóvens, sent un model residencial comunitari, semblant al coworking o treball cooperatiu. És un tipus de comunitat que pretén agrupar a joves emprenedors i emprenedores en un mateix edifici que compartisquen espais de forma per a fomentar un desenvolupament professional de qualsevol tipus.

A diferència del "cohabitatge", el "coliving està pensat per a curts períodes de temps, sent aquests habitacles com a llocs de pas durant un temps determinat i que servisquen com a plataforma d'inici per a un futur arrelament al territori d'aquelles persones que hi participen.

Amb aquestes accions el Consistori Municipal aconsegueix dos objectius, per una banda, la rehabilitació integral de tres habitatges envellits i, per altra banda, donar l'oportunitat inicial de persones que volen viure a la Vall de Gallinera.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2022 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.