laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Jordi Estevan/2022
Fuente: Grup municipal Compromís més Gandia unida
Valencia 14 de enero de 2022

COMPROMÍS MÉS GANDIA UNIDA RATIFICA L’OPOSICIÓ AL MACRO CÀMPING EN LA MARJAL DE GANDIA

 

• El grup municipal a l’Ajuntament de Gandia assegura que, una vegada coneguts els informes emesos per la Conselleria de Política Territorial i, sobretot, les afeccions assenyalades pels tècnics, se'ls dona la raó en què el projecte plantejat es tracta d’una instal·lació que afecta considerablement la zona humida i que no compleix amb els paràmetres mediambientals ni de sostenibilitat.

Coincidint amb gairebé el primer aniversari des que l’empresa Sunny Resorts va presentar a la Conselleria de Política Territorial, Obres Púbiques i Mobilitat la sol·licitud de Declaració d’Interés Comunitari (DIC) per al projecte per a construir un macro càmping de luxe a la Marjal de Gandia, s’han fet públics nous informes que assenyalen contundentment allò que des del grup municipal de Compromís Més Gandia unida “hem defensat sempre, que el projecte, per la seua grandària i localització, incideix en el paisatge i afectarà de manera considerable a la seua morfologia i caràcter rural-agrícola. S’està disfressant de ‘sostenible’ el que en realitat és una operació urbanística de grans repercussions en terrenys no urbanitzables, sota el mantra més que manit de la desestacionalització i la creació de llocs de treball. Una estratègia que, tristament, recorda altres episodis del passat recent del País Valencià”.

I és que cal recordar que el mega càmping ‘amb glamur’ disposaria de capacitat per a 2.600 persones i una superfície de 20 hectàrees, la gran majoria situades dins del perímetre de protecció de la ZEC (Zona d’Especial Conservació) de la Marjal de la Safor.

Malgrat tot, recorden que la DIC continua endavant i, a falta de la resolució definitiva, el grup municipal es mantindrà ferm “en la defensa del patrimoni natural i de l’ús racional del territori. Ens toca conviure amb una crisi ambiental que ens porta cap a escenaris molt alarmants. El nostre model territorial és el de la protecció, restauració i conservació dels espais naturals i agrícoles. La marjal reuneix tots els valors ambientals possibles”.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2022 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.