laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la inauguración de monumento
Foto: PSPV-PSOE-Oliva/2022
Fuente: PSPV-PSOE-Oliva
Valencia 08 de enero de 2022

OLIVA I LA MEMÒRIA HISTÒRICA, MONUMENTS PER AL RECORD

 

• Oliva té una llarga història en matèria de Memòria Històrica. Ja en l’any 2006 es va donar a la ciutat un monument de l’artista local, Manolo Gallardo en reconeixement de totes aquelles persones víctimes del feixisme i de la intolerància. Com resa al monument: «Morts per la llibertat».

Avui dissabte 8 de gener de 2022, té lloc la inauguració d’un nou monument per al record, un monument que vol donar visibilitat a aquelles persones d’Oliva que varen patir la repressió i fins i tot la mort per part del moviment feixista espanyol.

L’acte d’inauguració del monument, ha comptat amb Teresa Llopis presidenta de l’associació «ARFO», amb el diputat de socialista de la diputació de València, Ramiro Ribera qui és el diputat de memòria històrica de la diputació i el gran impulsor d’aquests tipus d’iniciatives per a recuperar la dignitat de víctimes i familiars represaliats pel franquisme, l’acte també ha comptat amb presència de la diputada de les Corts Valencianes, la senyora Mercedes Caballero, així com l’alcaldessa i vice-alcaldessa d’Oliva Yolanda Balaguer i Ana Morell respectivament.

En l’acte al qual hi havia una ampla representació de les víctimes, han estat molt emotives tant les paraules de la presidenta de l’associació, com el moment en el qual l’altra associació local ha presentat una ofrena de flors en record i memòria de les víctimes franquistes.

Per altra banda, el PSPV-PSOE també ha volgut mostrar el seu respecte en l’acte d’avui amb un centre floral, que simbolitza la unitat de tots els demòcrates amb la llibertat.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2022 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.