laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Nueva señalización
Foto: AyuTavernes/2021
Fuente: Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Valencia 17 de noviembre de 2021

L’AJUNTAMENT RENOVA LA SENYALÍSTICA DE LES SENDES DE LA MUNTANYA DE LES CREUS

 

• La millora de l’entorn natural valler es du a terme per part de la Regidoria de Medi Ambient, el Grup Muntanya Valldigna i el Centre Excursionista de Tavernes.
• Esta actuació s’uneix a la substitució de la senyalització de les sendes de la muntanya de l’Ombria i la col·locació de taules en la Sangonera i en l’Alt de les Creus.

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, en col·laboració amb el Grup Muntanya Valldigna i el Centre Excursionista de Tavernes, està duent a terme la instal·lació de nova senyalització en les sendes de la muntanya de les Creus.

La nova senyalística s'adapta a la vigent normativa que contempla la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana, i també s’ajusta al Decret de la Generalitat Valenciana que regula les activitats de muntanya. Fa alguns anys, estos senders van ser homologats pel propi Centre Excursionista de Tavernes de la Valldigna amb les codificacions internacionals de PR-CV 38 i PR-CV 39.

Els PR-CV de Tavernes de la Valldigna són senders vells que antigament pretenien apropar les zones de conreu de la muntanya a les persones que no disposaven de terrenys a la vall.

Totes les sendes de Tavernes de la Valldigna discorren per llocs amb una infinita varietat de racons de gran bellesa paisatgística i cultural, des d'on es poden admirar grans extensions de terreny. A més, cal assenyalar que la ruta de les Creus és una de les més visitades durant tot l’any al territori valencià gràcies a la combinació de paisatges espectaculars, la història i cultura del poble, l’atractiu de la senda empedrada dels Amoladors i al recorregut amb desnivells i distàncies sense excessiva dificultat que s’ajusta a la majoria dels i les senderistes.

La regidora de Medi Ambient, Mònica Palomares, ha assenyalat que “la col·laboració entre l’Ajuntament, el Grup Muntanya Valldigna i el Centre Excursionista permet cuidar i millorar l’entorn natural, fent-lo més atractiu per a tota la ciutadania i també per a la gent que visita les meravelloses muntanyes de Tavernes”.

A més de la instal·lació de la senyalística en la muntanya de les Creus, fa alguns mesos es va iniciar la millora dels entorns naturals vallers amb la substitució de la senyalització de les sendes de la muntanya de l’Ombria i la col·locació de taules en la Sangonera i en l’Alt de les Creus.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.