laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Foto de familia tras la reunión
Foto: AyuOliva/2021
Fuente: Ayuntamiento de Oliva
Valencia 12 de noviembre de 2021

OLIVA RECUPERA EL CICLE FORMATIU D’EDIFICACIÓ I OBRA CIVIL EN L’IES GABRIEL CÍSCAR I ACONSEGUEIX EL DE DEPENDÈNCIA PER AL GREGORI MAIANS PER L’ALTA DEMANDA LABORAL D’EMPRESES

 

• El Director General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, Manuel Gomicia, ha mantingut aquest matí una reunió de treball amb els centres educatius i el departament d’Educació de l’Ajuntament d’Oliva. Aquesta reunió en la que ha participat la Vicealcaldessa i regidora d’Educació, Ana Morell i els directors de l’IES Gabriel Císcar, Xavier Gregori i de l’IES Gregori Maians, Joan Escrivà, ha servit per tal d'abordar la proposta d’ampliació d’oferta formativa per a tots dos Instituts.

Segons els participants d’aquesta taula de treball, les conclusions han sigut molt positives per a Oliva ja que per una banda s’ha pogut recuperar el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Treballs d’Obres d’Interior. Decoració i Rehabilitació per a l'IES Gabriel Ciscar de cara al pròxim curs 2022/23. Aquest grau formatiu és una reivindicació del centre des de 2016 i ara per fi, s’ha recuperat davant la demanda empresarial del sector.

I per altra banda, s’ha aconseguit que l’IES Gregori Maians puga incloure en la seva programació el Cicle Formatiu de Grau MItjà d’Atenció a persones en situació de dependència. Aquest cicle també és clau per al futur de la ciutadania, ja que ens trobem en una millora de l’esperança de vida, però a la que cal afegir-li unes ajudes per garantir el benestar de les persones amb dificultats físiques, psíquiques i/o emocionals.

Segons la vicealcaldessa, Ana Morell, “aquestes dos bones notícies formen part de l’estratègia formativa del departament d’Educació que pretén garantir que l’alumnat de la nostra ciutat tinga expectatives de desenvolupament personal i professional a casa seva, a Oliva”. A més, ha volgut agrair a totes les parts implicades “la tasca que s’ha fet des de cada institució i administració per tractar de donar la millor oferta acadèmica i formativa per a Oliva, possible”.

El Director General de Formació Professional, Manuel Gomicia, ha volgut, per la seva banda, remarcar la importància “de saber adaptar la nova Formació Professional a cada ciutat, a cada poble i pensar que el Consell territorial local ha de ser complementari al comarcal. Hem d’intentar fer una Formació Professional “a la carta”, feta a la mida de les necessitats de cada ciutat, de cada comarca. A més, la proposta de les taules de treball que ens ha traslladat la regidora d’Educació junt al departament d’ADL d'Oliva dóna sentit a aquests consells territorials que hem aprovat fa pocs dies”.

Abans d’aquesta reunió de treball, l’Alcaldessa de la ciutat, Yolanda Balaguer ha volgut rebre al Director General per traslladar-li el seu “compromís ferm de treballar conjuntament amb els departaments d’Educació i ADL per aconseguir una major empleabilitat a la nostra ciutat per a l’alumnat d’Oliva de Formació Professional”.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.