laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Vinos Alicante - Denominación de Origen
Fuente: Ayuntamiento de la Vall de Gallinera
Valencia 08 de noviembre de 2021

LA VALL DE GALLINERA S’INTEGRA PER PRIMERA VEGADA EN EL CONSELL REGULADOR DE LA DENOMINACIÓ D’ORIGEN VINS D’ALACANT

 

• Des del passat mes de setembre la Vall de Gallinera queda integrada en la denominació d’origen Vins d’Alacant, aconseguint així dignificar la incipient però històrica producció de raïm al municipi.

Encara que en l’actualitat la producció de raïm al municipi és pràcticament inexistent, cal tindre present que en dècades anteriors ha estat tot just el contrari. A més, el territori de la Vall de Gallinera era un dels últims en integrar-se en aquesta denominació geogràfica.

L’Ajuntament de la Vall de Gallinera ha realitzat en els últims mesos les tasques administratives per a incloure el seu terme municipal a dintre d’aquesta denominació d’origen, amb l’objectiu d’aconseguir la cobertura legal poder produir raïm de vinificació al terme municipal, fomentant així la diversificació del conreu al municipi.

Aquesta integració comporta que la producció siga amparada i supervisada per la normativa vigent de la Unió Europea, amb les seues autoritzacions pertinents. A més les persones productores també compten amb el dret a la col·locació de l’etiquetatge de la Denominació d’Origen en la seua producció vinícola.

* L’Ajuntament de la Vall de Gallinera considera que amb aquestes accions és dignifica l’agricultura a més de fomentar noves possibilitats a l’entorn rural.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.