laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Residència Artística Enclave Land Art
Foto: AyuVallGallinera/2021
Fuente: Ayuntamiento de la Vall de Gallinera
Valencia 04 de noviembre de 2021

LA VALL DE GALLINERA ACULL LA TERCERA EDICIÓ DE LA RESIDÈNCIA ARTÍSTICA ENCLAVE LAND ART

 

• El diumenge 21 de novembre s’iniciarà la primera edició de la residència artística Enclave Land Art a la Vall de Gallinera, on l’organització i el personal artístic presentaran els projectes al teixit social del municipi.

Serà una primera presa de contacte que donarà el tret de sortida a dues setmanes en les quals 7 artistes treballaran en 7 projectes amb un concepte comú, vinculat al diàleg de l'ésser humà amb la naturalesa a través de l'art contemporani. La residència es conclourà amb una exposició i visites guiades al recorregut artístic que serà permanent durant el cap de setmana del 4 i 5 de desembre entre altres activitats proposades.

En la seva tercera edició Enclave Land Art - nascuda l'any 2016 a Vistabella del Maestrat (Castelló) i traslladada enguany a la Vall de Gallinera on es realitzarà cada any - vol continuar amb la seva filosofia d'incentivar el diàleg de l'ésser humà amb la naturalesa a través de l'art contemporani. L'origen d'Enclave Land Art està vinculat a la creació d'itineraris artístics en el medi rural, creats a través d'una residència internacional d'artistes de dues setmanes de durada.

A l'agost es va llançar una convocatòria internacional per a la selecció dels 7 projectes que formaran part d'aquesta edició. Un jurat compost per Jose Luís Pérez Pont, Roser Oduber, Nerea Ubieto, Anaïs Florin i Miguel Mallol va triar les propostes que formaran part de Enlave Land Art 2021, d'entre més de 120 participants de tot el món.

Els i les artistes seleccionades són: Álvaro Porras (ESP) amb “Antigesta”, David Orrico (ESP) amb “Antes todo esto era campo”, Elena Redaell (IT) amb “Infinite Slowness”, Jordi NN (ESP) amb “Raquis”, Lidia Meneghini (IT) amb “Entramado”, Matthias Neumann (ALE) amb “Camino Fantasma” i Rachel Harris (CAN) amb “Arch of Re-enchantment”.

Són cinc instal·lacions permanents i dos treballs performatius i de recerca i interrelació amb el territori els que han estat seleccionats a partir d'un concepte proposat per l'organització d'Enclave.

La temàtica està relacionada amb la construcció de la identitat a partir de la simbiosi del tangible i l'intangible que es crea al llarg de la història d'un territori. Aquesta absència-presència apareix metafòricament en la representació dels estrats naturals i restes històriques presents en la Vall, a les pàgines d'un llibre en el qual es convida als i les artistes i a Enclave a escriure una pàgina més que il·lustre aquest diàleg i interpretació des de l'art contemporani.

Enclave és un projecte que està dins de Cultura Resident, Programa de residències de creació del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat Valenciana, a més de ser una de les iniciatives vinculades a Creaturisme de l’Agencia Valenciana de Turisme. Ha contat amb el recolçament de l’Ajuntament la Vall de Gallinera i de la Fundació Baleària, que apadrina uno dels projectes seleccionats.

La residència Enclave Land Art proposarà una sèrie d'activitats i trobades en paral·lel durant el període de la residència dels i les artistes amb la finalitat d'incentivar la seva interacció amb el territori i els seus habitants a més de donar a conèixer els projectes i la seva línia de recerca.

A més d'aquesta iniciativa artística, el projecte Enclave tindrà una presència permanent al territori a través de les seves diferents seccions:

ENCLAVE CINEMA

Una plataforma de reflexió cinematogràfica amb un festival convidat cada any i unes jornades de projeccions i debats. La seva primera edició es va dur a terme durant el cap de setmana del 24 al 26 de setembre a la Vall de Gallinera.

ENCLAVE EDUCACIÓ

Basada en tallers didàctics sobre art contemporani i medi ambient. Tindrà una continuïtat anual i permanent amb les escoles i instituts del territori a partir dels tallers que impartiran els artistes i experts mediambientals durant la residència Enclave Land Art.

ENCLAVE CURATORIAL

Projecte expositiu que es desenvoluparà en un espai extern a la Vall de Gallinera amb alguns dels artistes que hagin participat en la residència en alguna de les edicions.

ENCLAVE PROJECTS

Són col·laboracions i intervencions puntuals d'Enclave Land Art amb altres iniciatives i/o manifestacions vinculades a l'Art i la Natura.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.