laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


La cercavila dels espantacriatures
Foto: AyuRòtova/2021
Fuente: Ayuntamiento de Ròtova
Valencia 04 de noviembre de 2021

ELS ESPANTACRIATURES VALENCIANS VAN ENVAIR RÒTOVA EL CAP DE SETMANA

 

• Aquest cap de setmana Ròtova va finalitzar la programació d'activitats organitzades per l'Ajuntament, dins de la campanya ‘Espanta la Por: per Tots Sants, monstres valencians’.

El divendres ens vam poder endinsar en el món dels espantacriatures amb el contacontes de “La Maria no te´ por”. Amb aquest espectacle, les persones espectadores van poder realitzar una primera presa de contacte amb els éssers fantàstics de la tradició valenciana com la Bruixa Pinta l'avorrida o el Gegant Perot, acompanyats de la protagonista del conte, Maria, i el seu amic el Butoni, un monstre pelut i bo.

El dissabte, abans de rebre a Ròtova a les espantacriatures, va tindre lloc un taller de caretes. Els xiquets i les xiquetes que van participar van poder fer la seua pròpia careta de la Bubota, el fantasma del llençol.

Tot seguit, començà la cercavila dels espantacriatures a ritme de música de dolçaina i tabal. El Butoni, el Caro, l'Encantada, la Bubota i la temible Quarantamaula, encapçalats per la Bruixa Curriuxa, que no deixava de repartir dolços entre les xiquetes i els xiquets que els acompanyaven, es van dirigir junts al poble per realitzar la volta.

Aquestes dues activitats han estat a càrrec de la companyia Disparatario i, juntament amb la 'Festa Valor' i el taller 'Decorem la biblio', han format part de la campanya ‘Espanta la Por: per Tots Sants, monstres valencians’, amb la qual l’ETNO – Museu Valencià d’Etnologia reivindica l’imaginari valencià de la por en acostar-se la festivitat de Tots els Sants.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.