laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Ayuntamiento de Xeraco
Fuente: Ayuntamiento de Xeraco
Valencia 06 de octubre de 2021

XERACO IMPULSA UNA NOVA CAMPANYA APEL·LANT A LA RESPONSABILITAT ALS PROPIETARIS I PROPIETÀRIES DE MASCOTES

 

• L'Ajuntament de Xeraco ha posat en marxa una campanya informativa per a mantindre un municipi net d'excrements d'animals.
• En aquesta, el consistori incideix en l'obligatorietat de recollir tant les deposicions sòlides dels gossos com de netejar amb aigua i sabó o vinagre la seua orina, després de l'aprovació del canvi d'ordenança que obliga a portar el kit recull excrements i neteja de pipí.

La regidora de Benestar Animal, Silvia Milvaques, explica que “és responsabilitat de totes les persones tindre el municipi net i incorporar hàbits cívics tan bàsics com recollir els excrements dels gossos i tirar-los al fem o netejar l'orina”.

La campanya pretén conscienciar sobre la recollida d'excrements i informar sobre el canvi d'Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana amb Animals de Companyia aprovada en ple aquest passat mes de setembre.

Tal com recull aquesta, és obligatori la neteja immediata dels excrements sòlids mitjançant la recollida en bosses de plàstic, tancar la bossa i depositar-la en papereres o contenidors de residus urbans. D'altra banda, en el cas de les miccions, està prohibit fer-lo en edificacions, vehicles, arbres, fanals o mobiliari urbà. L'incompliment d'aquesta normativa es podrà sancionar amb una multa des de 150 a 1.500 euros.

Per això, des del consistori, es repartiran kits per a mascotes, fins a fi d'existents, per als nostres veïns i veïnes que ho podran recollir, des de ja, en Registre de l'Ajuntament facilitant el passaport o cartilla de la mascota amb la vacunació de la ràbia vigent, així com presentar el document acreditatiu de residència a Xeraco, com per exemple, el DNI.

- La Regidoria de Protecció Animal treballa per un Xeraco net d'orines i d'excrements de mascotes.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.