laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la suelta del Cryptolaemus
Foto: AyuTavernes/2021
Fuente: Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Valencia 14 de septiembre de 2021

L’AJUNTAMENT INICIA LA SOLTA DE CRYPTOLAEMUS PER A COMBATRE EL COTONET DE SUD-ÀFRICA

 

• La Regidoria d’Agricultura soltarà un total de 10.000 unitats d’este parasitoide en la zona del Massalari, una àrea d’alta concentració del cotonet de Sud-Àfrica.
• En detectar-se noves zones afectades, s’ampliarà la solta d’este xicotet escarabat depredador del cotonet.
• L’Ajuntament treballa en la creació d’un insectari propi.

La Regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament de Tavernes ha iniciat la solta de 10.000 unitats de Cryptolaemus Montrouzieri per a combatre el cotonet de Sud-Àfrica en els camps de la zona del Massalari, una àrea d’alta concentració d’este insecte.

El cryptolaemus és un xicotet escarabat depredador que ataca al cotonet i permet combatre biològicament esta plaga que perjudica greument els cítrics. Esta gran quantitat de cryptolaemus ha sigut cedida per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

L’ús del tractament biològic implica la paralització d’altres tractaments amb fungicides, ja que podrien deixar sense eficàcia l’actuació de la solta del cryptolaemus que estan duent a terme els guardes rurals.

El regidor d’Agricultura, Emili Enguix, ha ressaltat que “en base a criteris tècnics, en detectar altres zones afectades pel cotonet, ampliarem les soltes de cryptolaemus per a protegir l’agricultura del nostre terme i combatre esta plaga tan perjudicial per als cítrics”.

Cal recordar que l’Ajuntament de Tavernes es troba en tràmits per a crear un insectari propi que facilite l’obtenció i el repartiment de Cryptolaemus Montrouzieri entre els agricultors vallers.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.