laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Hort social i urbà en la zona de Marjaletes
Foto: AyuTavernes/2021
Fuente: Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Valencia 08 de septiembre de 2021

L’AJUNTAMENT ULTIMA LA POSADA EN MARXA D’UN HORT SOCIAL I URBÀ EN LA ZONA DE MARJALETES

 

• La Regidoria de Serveis Socials fa temps que treballa en este projecte dirigit a la formació educativa i laboral de l’alumnat del centre SADIA al voltant de l’agricultura sostenible.
• L’objectiu és enfocar l’alumnat cap als estudis de formació professional agrícoles i forestals per tal d’afavorir la seua eixida laboral.
• Els centres educatius de Tavernes i els alumnes del Centre de Convivència també tindran un espai per a crear el seu hort urbà particular i una aula a l’aire lliure per a tallers mediambientals.

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, mitjançant la Regidoria de Serveis Socials, ultima la creació i posada en marxa d’un hort social i urbà en la zona de Marjaletes, dirigit a la formació educativa i laboral de l’alumnat del Servei d’Atenció Diürna per a la Infància i Adolescència i d’Inserció Sociolaboral (SADIA). L’espai també quedarà a disposició de tots els centres educatius vallers i de l’alumnat del Centre de Convivència, amb parcel·les reservades per a cultivar i un aulari a l’aire lliure per a impartir tallers d’agricultura, sostenibilitat i conscienciació per a cuidar el medi ambient.

El nou hort social i urbà suposarà la creació d’un innovador espai d’aprenentatge al voltant de l’agricultura i la jardineria, amb la finalitat d’enfocar els alumnes del centre SADIA cap als estudis de formació professional agrícoles i forestals, per tal d’afavorir la seua eixida laboral en una de les activitats amb més ocupació a la Valldigna i a la comarca de la Safor. Els alumnes es formaran amb personal docent professional en faenes agrícoles com la sembra i la poda d’arbres fruitals i hortalisses i en treballs forestals.

Les faenes d’adequació del terreny situat en la zona agrícola de Marjaletes, amb una superfície aproximada de 4 fanecades, començaran pròximament, una vegada ha entrat en vigor la modificació de crèdit aprovada en el Ple del mes d’abril, i es preveu que l’hort social i urbà es pose en funcionament els mesos vinents.

A més, este espai mediambiental tindrà la implicació de les regidories d’Agricultura i Medi Ambient i els tallers d’ocupació del municipi, que col·laboraran en la millora i adequació de l’hort i a promoure la plantació d’espècies florals autòctones, amb les quals es reforestaran posteriorment les zones verdes i les muntanyes del municipi.

El projecte tindrà com a eixos principals la formació educativa i laboral, el respecte al medi ambient i la sostenibilitat, i també un component social, ja que els fruits sembrats i recol·lectats pels alumnes seran donats a Càritas Interparroquial Tavernes.

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, ha assenyalat que “es tracta d’un gran projecte transversal i social amb el qual l’alumnat del SADIA aprendrà els oficis relacionats amb l’agricultura i podrà encaminar el seu camí acadèmic per a seguir formant-se, i l’alumnat dels centres educatius tindrà també un espai per a treballar la terra i fer tallers mediambientals”.

Per altra part, la regidora de Serveis Socials, Noèlia Alberola, ha destacat que “estem a punt d’engegar un projecte en què treballem de fa molt de temps i que serà molt beneficiós per als xiquets del centre SADIA, ja que valorem molt positivament la projecció que tindrà sobre els seus valors i el creixement d’oportunitats laborals que suposarà”.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.