laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la jornada
Foto: AyuRòtova/2021
Fuente: Ayuntamiento de Ròtova
Valencia 31 de agosto de 2021

RÒTOVA HA TORNAT A ESCALDAR 65 ANYS DESPRÉS

 

• El riurau de la Rogeta, seu del Centre d'Interpretació de la Cultura de la Pansa, va acollir ahir, diumenge 29 d'agost, l'escaldà de Ròtova. Els veïns i les veïnes del municipi i dels voltants es van reunir, 65 anys després, per a recrear el procés de l'escaldà del raïm. L’acte va comkptar amb la presència de Nathalie Torres, diputada a les Corts Valencianes, i l'alcalde del municipi, Jordi Puig.

L'esdeveniment va començar de matí al toc de la dolçaina. Tot seguit, membres del Col·lectiu Vall de Vernissa i l'Associació Riuraus al Vernissa van realitzar una exposició pràctica del procés de l'escaldà amb tota mena de detalls, tant pel que fa a l'elaboració com pel que fa als materials i ferramentes que s'hi utilitzen. L'exposició, a més de ser didàctica, va estar repleta de tocs d'humor que amenitzaren el moment, i va finalitzar convidant a les persones que hi van assistir a participar escaldant raïm, novament al toc de la dolçaina.

La jornada va suposar la recuperació d'una tradició que Ròtova va abandonar als anys 50, un acte de record, de reunió i de retrobament amb una activitat agrícola ja desapareguda. El municipi recupera així, tant per a les persones grans com per a les noves generacions, una activitat declarada Bé d'Interés Cultural Immaterial pel Consell de la Generalitat Valenciana.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.