valenciadiario.com / valenciadiario.es

Diario digital Progresista / Ecologista / Solidario / Defensa del trabajador / Defensa del consumidor / Defensa de los animales


Si al Valenciá

Fuente: Compromís pee Mislata
Valencia 31
de marzo de 2021

COMPROMÍS CONSEGUEIX QUE MISLATA COMPTE AMB UN REGLAMENT DE NORMALITZACIÓ DEL VALENCIÀ

 

• Mislata tindrà un reglament per tal de garantir l’ús i la presència del valencià en l’àmbit municipal. El ple de l’Ajuntament de Mislata va votar favorablement la moció presentada per Compromís per a la creació d’un Reglament de Normalització Lingüística que contribuïsca a reconèixer i promocionar l'ús del valencià en Mislata de forma correcta. Una proposta conseguida a instàncies del Grup Municipal de Compromís per Mislata, que va decidir proposar aquesta qüestió al plenari per tal de garantir els drets lingüístics de la població.

Per al regidor de Compromís, Javier Gil “era necessari establir aquesta normativa que regule l'ús institucional del valencià i deixar escrites les pautes on posar els fonaments d'una normalització efectiva entre les dues llengües oficials” Afegint que “a diferència d’altres partits de la oposició, la nostra proposta no vol instrumentalitzar les llengües, ni utilitzar-les per a l’enfrontament. Aquest reglament és una aposta en positiu per a normalitzar l'ús del valencià, sense cap exclusió”.

La proposta de Compromís suposa treballar en el desenvolupament dels valors democràtics presents tant en la Constitució, com l’Estatut d’Autonomia, i la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, per tal de garantir els drets de tot els veïnat de Mislata que viuen i volen expressar-se en valencià. Una qüestió normativa que es feia necessària davant la falta d’un criteri de correcta aplicació per part del govern municipal, per a superar comunicacions amb una pobra presència del valencià.

---

• © valenciadiario.com © valenciadiario.es - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de valenciadiario.com, o de valenciadiario.es.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.