laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Banco realizado con tapones de botellas de plástico
Foto: AyuBellreguard/2021
Fuente: Ayuntamiento de Bellreguard
Valencia 18 de marzo de 2021

BELLREGUARD POSA EN MARXA TALLERS ESCOLARS DE MEDI AMBIENT PER A FOMENTAR EL RECICLATGE

 

• El projecte, treballat també des de la perspectiva de la igualtat, es desenvolupa al CEIP Gregori Mayans i Ciscar.
• Marcos Haro: “El reciclatge juga un paper impoirtant en la conservació i protecció del medi ambient”.

El projecte Reciclaeduca arriba a Bellreguard amb una sèrie de tallers que es desenvoluparan al col·legi públic Gregori Mayans i Ciscar. Aquesta iniciativa, que busca fomentar el reciclatge, reduint la contaminació i apostant per la recuperació de matèries primeres, té també com a objectiu reconèixer alguns dels nombrosos problemes ambientals als quals s’enfronta la societat actual. Es tracta de sensibilitzar per tal d’aconseguir un canvi d’actitud cap al medi ambient.

Per poder dur a terme l’activitat es compta amb l’ajuda de professionals de l’àmbit del reciclatge, com Plàstic Preciós, i de la igualtat, com la consultoria Proactives, així com també de l’àmbit de l’educació ambiental.


Cartel anunciador


Els tallers es desenvoluparan els dies 30 i 31 de març al CEIP Gregori Mayans, i en ells l’alumnat treballarà les 3R (reduir, reutilitzar, reciclar) mitjançant dinàmiques de grup, activitats a l’aire lliure,... En ells es reflexionarà sobre temes mediambientals i d’igualtat, a més de reconèixer l’entorn com a estratègia per identificar els elements a reciclar.

En paraules del regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Bellreguard, Marcos Haro, “en l'actualitat, el reciclatge juga un paper important en la conservació i protecció del medi ambient, per tant, és fonamental que des de l'administració pública s'executen projectes sobre el reciclatge, a més de la posada en pràctica d'accions concretes en pro d'aquest”.

Aquest projecte contribuirà d'una o l'altra manera a crear una consciència ecològica i un hàbit de reciclatge i que en el futur ajude considerablement a la protecció del planeta i els seus recursos naturals, que beneficien i contribueixen a la preservació de la vida.

Amb els tallers també s’aproparà a l’alumnat el funcionament físic d’una planta de reciclatge de plàstic de manera que puguen conèixer el procés, i s’elaboraran treballs manuals amb elements reciclats.

A més, un símbol d’aquest projecte romandrà al municipi. Concretament, el Banc de la Sostenibilitat, a l’entrada del col·legi i que serà realitzat amb els taps que s’hagen recol·lectat en els contenidors dipositats al voltant de tot el municipi.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.