laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Campaña "Árboles en el Aula"
Foto: AyuTavernes/2021
Fuente: Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Valencia 17 de marzo de 2021

L’AJUNTAMENT ENCETA LA CAMPANYA D’EDUCACIÓ AMBIENTAL ‘ARBRES A L’AULA’

 

• El projecte es basa en l’atenció i l’estudi en l’aula de dos arbres autòctons, la carrasca i el pi, amb els quals es treballarà el respecte pel medi ambient i la investigació de l’entorn natural.
• L’alumnat plantarà els arbres en les muntanyes de Tavernes en la celebració del Dia de l’Arbre del 2022.

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, mitjançant la Regidoria de Medi Ambient, ha posat en marxa una nova campanya d’educació ambiental als centres educatius del municipi i al Centre Ocupacional la Valldigna denominada ‘Arbres a l’aula’, un projecte basat en l’atenció i l’estudi durant un any de dos arbres autòctons, la carrasca i el pi.

Així, s’ha entregat un pi i una carrasca a cadascuna de les classes participants perquè l’alumnat tinga cura i observe el creixement dels arbres fins al Dia de l’Arbre del 2022, quan el mateix grup d’alumnes plantarà els seus arbres en les muntanyes de Tavernes. Mitjançant esta campanya, es tractaran continguts mediambientals i procediments de totes les àrees curriculars al voltant dels arbres a l’aula.

L’objectiu de la campanya ‘Arbres a l’aula’ és donar a conèixer l’entorn ambiental i els arbres autòctons, fomentant alhora el respecte cap a la natura i despertant la curiositat de l’alumnat envers el medi ambient.

El taller d’ocupació ‘Millorem l’entorn de Tavernes III’ de l’especialitat de forestal ha col·laborat en la preparació dels arbrets en el viver forestal i l’entrega a les classes participants de cada centre educatiu.

La Regidoria de Medi Ambient ha entregat també un dossier didàctic i pràctic perquè el professorat treballe mensualment amb els i les alumnes les característiques del pi i la carrasca, el procés de creixement i el medi natural on s’ubica a través de qüestionaris, imatges, propostes i activitats elaborades pel Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament.

Finalment, la regidora de Medi Ambient, Mònica Palomares, ha destacat “la gran acollida en els centres educatius d’este projecte transversal que acosta el medi ambient als més menuts de forma activa i pràctica. A més, una vegada finalitze la campanya educativa, l’alumnat reforestarà les muntanyes amb els vora 200 arbres repartits”.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.