laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Hospital Comarcal Francesc de Borja (Gandia)
Foto: VD/2021
Fuente: Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Valencia 16 de febrero de 2021

SALUT PÚBLICA DE GANDIA INFORMA ALS AJUNTAMENTS SOBRE EL PROCÉS DE VACUNACIÓ I LA BAIXADA DE LA INCIDÈNCIA ACUMULADA

 

• S’ha completat ja la vacunació a les residències de la Safor, i esta setmana s’està vacunant als centres de diversitat funcional, entre ells el Centre Ocupacional la Valldigna.
• Es preveu que la pròxima setmana comence la vacunació a grans dependents i majors de 90 anys.
• Tot i el descens de contagis, Salut Pública de Gandia insisteix en què la població no pot baixar la guàrdia durant les pròximes setmanes.

El Departament de Salut Pública de Gandia ha mantingut hui una reunió amb els ajuntaments de la Safor, entre ells Tavernes, per a informar-los de la situació sanitària actual. En la reunió s’ha constatat la baixada notable de casos positius per COVID-19 i de la incidència acumulada als municipis de la Safor degut a l’eficàcia de les restriccions i mesures adoptades. Tot i el descens de contagis, des de Salut Pública de Gandia insisteixen que la població no pot baixar la guàrdia durant les pròximes setmanes i s’han d’extremar les precaucions i seguir totes les recomanacions sanitàries.

Les dades oficials publicades hui per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública informen que a Tavernes hi ha un total de 117 positius actius en els últims 14 dies i una incidència acumulada de 680 positius per cada 100.000 habitants.

A més, s’ha comunicat que la situació a les residències de la comarca està controlada i que la vacunació, ja completada, està aturant els contagis. El Departament de Salut Pública de Gandia ha informat que el seguiment mèdic als residents positius és de 28 dies.

El procés de vacunació continua avant després de completar-se en els hospitals, centres de salut i residències. Durant esta setmana s’està vacunant els centres de diversitat funcional, com el Centre Ocupacional la Valldigna, els usuaris i professionals del qual han rebut hui la primera dosi de la vacuna.

El següent pas en el procés de vacunació serà administrar la primera dosi a grans dependents i persones majors de 90 anys. De moment, les vacunes Moderna i Pfizer seran administrades a les persones majors de 55 anys, mentre que la resta de població rebrà la vacuna AstraZeneca.

També s’ha informat en la reunió que no s’ha detectat ninguna variant o cep de la COVID-19 a la Safor, tot i que es continua investigant als laboratoris.

Per últim, el Departament de Salut Pública de Gandia ha mostrat el seu compromís de reunir-se amb els ajuntaments amb major freqüència per tractar la situació sanitària a la comarca de la Safor.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.