laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Riu Vaca
Foto: AyuTavernes/2021
Fuente: Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Valencia 21 de enero de 2021

LA CONFEDERACIÓ HIDROGRÀFICA DEL XÚQUER AUTORITZA EL PROJECTE DE LA MOTA DE CONTENCIÓ AL RIU VACA

 

• La mota de contenció davant inundacions, d’uns 2 metres d’alçària i 1,5 quilòmetres de longitud, solucionarà els problemes d’inundabilitat de la zona sud del nucli urbà.
• Amb l’autorització rebuda, l’Ajuntament ja pot iniciar el procés de licitació i execució de les obres.

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha rebut l’autorització de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a dur a terme el projecte d’obres d’adequació ambiental i defensa contra inundacions en el pas del riu Vaca per la zona sud del nucli urbà de Tavernes.

El projecte preveu terraplenar i construir una mota de contenció davant inundacions de 2 metres d’alçària i 1,5 quilòmetres de longitud amb geomalles de reforç. Just en el pont del riu, es col·locaran unes comportes de regulació que normalment estaran obertes i només es tancaran quan el risc d’inundació siga elevat.

A més, l’execució del projecte inclou una ampla via ciclopeatonal paral·lela al riu per a passejar, i està garantida la integració ambiental i paisatgística de les obres amb la retirada de les espècies vegetals no autòctones, la plantació de nous arbres i arbustos i l’habilitació de dos miradors orientats al riu.

Amb l’aprovació del projecte de construcció de la mota de contenció contra inundacions al riu Vaca per la CHX, el consistori valler ja pot iniciar el procés de licitació i execució de les obres, que tenen un pressupost de vora un milió d’euros.

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, ha afirmat que “estem més prop de posar solució als problemes d’inundabilitat del riu Vaca i de finalitzar la urbanització del sector residencial Vergeret. Tot i les dificultats per la pandèmia, continuem avançant en els grans projectes de millora a Tavernes”.

El regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, ha volgut destacar, en la mateixa línia, que “l’execució d’este projecte permetrà acabar la urbanització del Vergeret i posar fi a un dels problemes urbanístics de la ciutat. El treball i les gestions durant anys de l’Àrea d’Urbanisme per a solucionar els problemes d’inundabilitat del riu Vaca ja veuen la llum al final del túnel”.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.