laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Foto de familia tras la visita
Foto: AyuOliva/2020
Fuente: Ayuntamiento de Oliva
Valencia 21 de diciembre 2020

LA FUNDACIÓ FRANCISCO BRINES, AMB EL PATROCINI DE LA GENERALITAT VALENCIANA I L'AJUNTAMENT D'OLIVA, CONVOCA LA PRIMERA EDICIÓ DELS PREMIS DE POESIA FRANCISCO BRINES 2021

 

• Aquest matí l'alcalde d'Oliva, David González, i el regidor de Cultura, s'han desplaçat a l'Elca per visitar al poeta i Fill Predilecte de la ciutat, Francisco Brines, en la presentació dels premis de poesia que porten el seu nom. Una de les voluntats del poeta ha estat la creació d'aquests premis literaris en dues modalitats, en castellà i en valencià. Un jurat de reconegut prestigi serà l'encarregat de valorar les obres. Cadascun dels premis tindrà una dotació econòmica de 6.000 euros i les obres guardonades es publicaran a l'Editorial Pre-Textos.

* El termini de lliurament dels treballs finalitzarà el dia 22 de març de 2021 i el lliurament del premi es durà a terme en una gala celebrada a la localitat d'Oliva.

Respecte a aquests Premis, Brines assenyala que la intenció és "premiar dos bons llibres de poesia i assegurar la seua difusió, tant en la península com en tota Hispanoamèrica". En aquest sentit, el poeta expressa que ha tingut "la sort de poder unir, als interessos espanyols, al públic hispanoamericà, la qual cosa amplia el nostre camp d'acció i permetrà que el premi arribe a altres latituds i relacione als diferents poetes de la nostra llengua comuna". "L'objectiu", sosté Brines, "és que concursen poetes de qualsevol lloc del món, i que s'acosten creadors que aporten una visió de l'art, la filosofia i la cultura del nostre temps amb una mirada crítica.”

Brines destaca que aquest suport a la poesia és una forma de respondre a la importància que per a ell ha tingut aquest gènere literari en la seua vida. "La poesia ha sigut per a mi molt important, sobretot he vist que m'he retratat i que m'he hagut de mirar des de fora d'ella a mi mateix, i he hagut d'acceptar-me amb gust o de mala gana com sóc. Però cal acceptar-se per a després intentar fer una cosa sòlida."

* Des de la Fundació Francisco Brines es vol agrair el suport de la Generalitat Valenciana i de l'Ajuntament d'Oliva.
* Més informació a: https://www.fundacionfranciscobrines.org/ (página externa a este diario).

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.