laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la jornada educativa
Foto: AyuTavernes/2020
Fuente: Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Valencia 19 de diciembre 2020

L’AJUNTAMENT IMPULSA TALLERS EDUCATIUS DE DIVERSITAT PER A COMBATRE LA LGTBIFÒBIA

 

• La Regidoria de Diversitat ha finalitzat la primera sèrie de tallers i contacontes als centres educatius per tal de normalitzar la diversitat i previndre la LGTBIfòbia.
• Es tracta d’un programa de conscienciació en matèria d’atenció a la diversitat afectiva, sexual i d’identitat de gènere.

L’Ajuntament de Tavernes, mitjançant la Regidoria de Diversitat, ha impulsat un programa de conscienciació en matèria d’atenció a la diversitat afectiva, sexual i d’identitat de gènere adreçat a la infància i jovent del municipi, amb la finalitat de previndre la LGTBIfòbia en tota la societat, però especialment en els espais educatius.

L’objectiu de la iniciativa és normalitzar, des de ben menuts, la diversitat a través de contacontes i manualitats de reforç adaptades a cada etapa educativa per tal de remarcar que les diferències que existeixen entre les persones són enriquidores i afavoreixen l’evolució de la societat.

A més, mitjançant els contacontes, es busca trencar amb els estereotips i els rols de gènere, afavorir la inclusió i la participació de totes les persones que se senten diferents i generar actituds responsables, cíviques i tolerants cap a la diversitat en l’àmbit educatiu.

La regidora de Diversitat, Lara Romero, va assistir a un dels primers tallers desenvolupats a principi de mes, i va remarcar que “si volem una societat millor, hem d’educar en valors i ensenyar des de la infància el respecte, la tolerància, promoure l’acceptació i l’autoacceptació. Així, una forma atractiva, lúdica i motivadora és mitjançant els contacontes a les escoles, i estic molt satisfeta per l’acceptació que ha tingut entre l’alumnat valler. La il·lusió, naturalitat i alegria amb què entenen la diversitat les xiquetes i xiquets és l’exemple a seguir per a viure en una societat respectuosa”.

Els contacontes i tallers contra la LGTBIfòbia han començat este mes al CEIP Sant Miquel, CEIP Divina Aurora (1r i 2n de Primària) i CEIP Alfàndec (3r d’Infantil). En els pròxims mesos, esta iniciativa de sensibilització arribarà a la resta de centres educatius de Tavernes.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.