laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Foto de familia tras la jornada
Foto: AyuOliva/2020
Fuente: Ayuntamiento de Oliva
Valencia 20 de noviembre 2020

OLIVA CELEBRA EL DIA INTERNACIONAL DELS DRETS DE LA INFÀNCIA

 

• Este any la celebració ha sigut diferent per la situació de pandèmia, però la reivindicació dels drets dels menors ha cobrat més sentit i més força que mai.

L’Ajuntament d’Oliva ha reivindicat els drets de la infància en un acte oficial al que han acudit l’alcalde, David González, la regidora de Benestar Social, Yolanda Balaguer, tècniques del departament de Benestar Social de l’Ajuntament d’Oliva i els directors i directores dels centres educatius d’infantil i primària d’Oliva.

Este any no s’ha pogut contar amb la presència dels verdaders protagonistes de la jornada, els i les alumnes d’Oliva, per a celebrar el tradicional Plenari dels Xiquets i Xiquetes. No obstant, reivindicar la importància de la infància com a ciutadania activa i impulsar la seua participació en la vida social i pública per a conèixer les seues necessitats i opinions, s’ha demostrat més necessari que mai.

Si bé el Dia Internacional de la Infancia és el 20 de novembre, des del departament de Benestar Social de l’Ajuntament d’Oliva es treballa incessantment durant tot l’any pels drets dels nostres menors amb programes d’oci i lectius, aportant solucions als problemes d’absentisme i transició escolar, d’integració social. «La finalitat no és altra que la de fomentar la inclusió i el benestar, tant dels menors com de les famílies, per a que tots els menors tinguen cobertes les necessitats més bàsiques i garantits els seus drets», ha declarat la Cap del Departament de Benestar Social, Marife Aranda.

«Este any la celebració ha sigut diferent però estem igual de fotes i forts per promoure i defendre els drets dels menors. L’equip dedicat als menors del departament de Benestar Social s’ha ampliat recentment, tenim més educadors i educadores treballant per vèncer els obstacles que tenen algunes famílies per a garantir les necessitats i els drets dels més menuts», ha assegurat la Cap del Servei de Menors de l’Ajuntament d’Oliva, Alicia Morant.

«No ens tremola ni ens tremolarà mai el pols quan tinga'm que prendre alguna decisió pel bé del menor. Amb eixa intenció vam aprovar recentment per unanimitat el Protocol del Menor», ha declarat la regidora Yolanda Balaguer.

«Les persones adultes tenim la responsabilitat de preguntar als nostres menors què volen, què pensen, què esperen de la societat, quines son les seues reivindicacions, i la realitat és que ho fem poc. És una llàstima no haver pogut celebrar el Plenari dels Xiquets i Xiquetes, però m’agradaria transmetre’ls que estem treballant per fer possibles les reivindicacions que portaren l’any passat, com la millora dels parcs i la construcció d’un skatepark. També m’agradaria que no deixarem de fer visible la situació de molts menors arreu del mon, que no és tan afortunada com la nostra. Les dades son molt preocupants i des d’ací hem de seguir treballant per revertir-les», ha afirmat l’alcalde David González.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.