laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la jornada de formación
Foto: AyuTavernes/2020
Fuente: Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Valencia 19 de noviembre 2020

EL PROGRAMA INCORPORA’T OFEREIX ONZE CURSOS DE FORMACIÓ ESPECIALITZADA

 

• Al voltant de 200 persones en situació o risc d’exclusió social participen en les sessions formatives dirigides a augmentar les competències i habilitats personals per a facilitar-los l’accés al món laboral. Enguany s’ha implantat un nou curs centrat en la neteja i desinfecció efectiva front la COVID-19.

L’Ajuntament de Tavernes, a través de la Regidoria de Serveis Socials, ha engegat la quarta edició del programa Incorpora’t, que es desenvolupa mitjançant itineraris integrats d’inserció sociolaboral per a persones en situació o risc d’exclusió social i que està cofinançat pel Fons Social Europeu i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

L’objectiu d’Incorpora’t és oferir formació, orientació i assessorament per a dotar els col·lectius més vulnerables de les habilitats necessàries per a facilitar-los l’accés al mercat laboral, amb la finalitat de millorar la situació social, econòmica i personal de les persones aturades, mitjançant la creació d’itineraris individualitzats i l’acompanyament i participació activa en les sessions formatives.

En la present edició es porten a terme fins a onze cursos de formació per tal d’augmentar les competències i habilitats personals dels vora 200 veïns i veïnes de Tavernes que participen en el programa. Per tal d’afavorir la inserció en el món laboral, l’equip de psicòlogues i la treballadora social del programa adapten l’oferta formativa segons les necessitats de les persones desocupades i l’entorn laboral.

Així, entre els cursos formatius que s‘estan impartint destaca el curs de neteja i desinfecció efectiva front la COVID-19. Es completa l’oferta amb el curs de cambrer i cuina, manipulador d’aliments, curs de carretoners i plataforma elevadora de persones, curs de suport vital bàsic i ús de desfibril·lador extern, selecció i encaixonat de cítrics, curs qualificat de plaguicides d’ús fitosanitari i cursos de certificat digital i competències digitals bàsiques per a facilitar l’ús de les noves tecnologies en la cerca de treball. Tots els cursos es desenvolupen en grups reduïts seguint les recomanacions sanitàries i també amb la finalitat d’individualitzar el seguiment i l’avaluació.

La regidora de Serveis Socials, Noèlia Alberola, assenyala que “Incorpora’t és un programa que dona oportunitats reals d’inserció sociolaboral i recupera l’autoestima dels participants a través de l’aprenentatge i el creixement laboral, un fet que els fa sentir-se valorats i els ajuda a aconseguir una millor qualitat de vida”.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.