laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Iniciadas las obras
Foto: AyuBellreguard/2020
Fuente: Ayuntamiento de Bellreguard
Valencia 13 de noviembre 2020

COMENCEN LES OBRES D’AMPLIACIÓ DE L’IES JOAN FUSTER DE BELLREGUARD

 

• El projecte, gestionat per l’Ajuntament i finançat amb el pla Edificant de la Conselleria d’Educació, acabarà amb els problemes d’espai amb la construcció de sis noves aules.
• El centre compta en l’actualitat amb dos prefabricades.

El soroll de la maquinària pesada porta bones notícies per a Bellreguard i la seua comunitat educativa. Els darrers dies s'han encetat els treballs per a l'ampliació de l'IES Joan Fuster i comença, així, a fer-se realitat el projecte que satisfarà les necessitats d'espai de l'institut.

El projecte d'ampliació de l'IES Joan Fuster és possible gràcies al pla Edificant posat en marxa per la Conselleria d'educació. Tal i com estableixen els termes del programa, l'Ajuntament de Bellreguard s'ha fet càrrec de gestionar tot el projecte i de posar en marxa els procediments administratius, i la Generalitat Valenciana aporta el finançament necessari per costejar l'obra.

L'ampliació de l'institut suposa una inversió de 818.344,06 euros que aporta la conselleria, i contempla la construcció de sis noves aules en tres altures (dos per planta). Aquestes permetran retirar les dos prefabricades que actualment donen cabuda a una part de l’alumnat. Les obres van ser adjudicades a l’empresa Cyca, i estan sent executades sota la direcció d’obra de Wenceslao Ibàñez, que també va ser l’arquitecte redactor del projecte.

L'inici de les obres és una "fantàstica notícia", segons explica la directora de l'institut, Lorena Fluxià, atès que aquesta és una obra que venia demanant-se des de fa anys. L'actual edifici havia arribat al límit de la seua capacitat, fins al punt de fer-se necessària la instal·lació de les dos prefabricades. "Cap aula quedaba buida ni un minut: si un grup eixia a fer educació física, o dibuix, un altre grup entrava a l'aula", resum.

Amb l'ampliació, en canvi, es podrà fer "un ús més racional" dels espais, i per exemple, aconseguir que almenys els alumnes més menuts, de primer i segon, puguen tindre una aula de referència, segons explica Fluixà.

"El començament de les obres fa palès novament el compromís del govern municipal amb l'ensenyament, que es materialitza en una continua millora dels centres educatius del poble com ara l'institut, però també amb les actuacions dutes a terme al CEIP Gregori Mayans i Ciscar, l’EPA o l’Escoleta Municipal", explica l'alcalde, Àlex Ruiz.

Així mateix, Ruiz destaca la contribució de diferents departaments municipals i la coordinació entre ells per a fer realitat aquestes obres, amb especial menció a l’àrea d’Educació, tant per la decisió de l’exregidor Jaume Borràs d’atendre la petició de l’institut de demanar l’ampliació en la passada legislatura, com per tota la tramitació feta ja en l’actual mandat.

Per a l’actual regidora d'Educació, Marta Avargues, l'ampliació atorga a l'institut una "major disponibilitat d'espais i, per tant, augmenta les possibilitats d'oferir un ensenyament digne i de qualitat".

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.