laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Control de la avifauna de la Goleta
Foto: AyuTavernes/2020
Fuente: Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Valencia 10 de noviembre 2020

L’AJUNTAMENT REVISA L’ESTAT I LA DENSITAT DE L’AVIFAUNA DEL LLAC DE LA GOLETA

 

• A través d’un tancat d’alimentació regulada es controlarà i classificarà el conjunt d’aus que habiten al llac.
• Compta amb la col·laboració de la Fundació Limne i la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, amb la col·laboració de la Fundació Limne i de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica està revisant estos dies, a través d’un tancat d’alimentació regulada, l'estat i densitat de l’avifauna del Llac de La Goleta.

Al Llac de la Goleta conviuen diverses espècies autòctones amb altres espècies exòtiques o de granja, com l’ànec mut (Cairina moschata), una espècie originària de l’Amèrica del Sud i que, malauradament, hibrida amb l’ànec collverd, provocant un greu impacte. És per això, la necessitat de preservar les espècies autòctones del llac, ja que s’aprofitarà el control dels exemplars per a aïllar les autòctones i transportar les exòtiques al Centre de Recuperació de Fauna del Saler, seguint les recomanacions de la Conselleria.

A més de l'impacte sobre la biodiversitat, estos exemplars d’aus no autòctones provoquen greus desequilibris a l'ecosistema del llac, ja que aboquen vora tres tones i mitja de fem a l’any, sent la principal font de nitrats (60 kg/any) i fosfats (30 kg/any), els quals provoquen els creixements d’algues verdes a l'estiu.

* Per tant, amb esta actuació es pretén afavorir l’ecosistema del Llac de la Goleta, preservant les espècies d’aus autòctones i millorant la qualitat de l’aigua.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.