valenciadiario.com / valenciadiario.es

Diario digital Progresista / Ecologista / Solidario / Defensa del trabajador / Defensa del consumidor / Defensa de los animales


Momento de la reunión
Foto: AyuAlbaida/2020
Fuente: Ayuntamiento de Albaida
Valencia
06 de noviembre 2020

ALBAIDA S’INTEGRA EN XARXA JOVE

 

• I aposta per una programació pensada en la joventut com a protagonista, a la vegada que busca establir sinergies de cooperació amb l’IVAJ i altres municipis del territori per a aconseguir polítiques actives efectives. A més ha preparat una activitat de foment de la lectura que arranca amb un ‘Scape Room’ aquesta vesprada.

L'Ajuntament d’Albaida passa a formar part del Pla de Municipalització de les Polítiques de Joventut que ha posat en marxa l’Institut Valencià de la Joventut, l’IVAJ, i pel qual s’ha incorporat Yasmina Guerola com a nova tècnica de l’àrea. Entre les seues funcions estarà la de respondre a les necessitats de la població més jove de la localitat, com també involucrar-la cap a la participació de nous projectes i programes que busquen generar una ciutadania activa.

Al mateix temps el departament de joventut d'Albaida s’ha incorporat al Servei de Coordinació de la Xarxa Jove de la Comunitat. És un programa que compta amb la presència en els mateixos municipis de persones encarregades de treballar conjuntament amb les mancomunitats, les entitats locals i l'IVAJ, per al desenvolupament de polítiques de joventut i de campanyes dirigides a joves, apostant així per una sinèrgia d’accions integrals que involucren tot el territori valencià.

Dins d’aquesta filosofia d’establir una xarxa jove va tindre lloc una reunió en Albaida fa unes setmanes on les diferents tècniques de joventut de les Comarques Centrals van posar en comú el funcionament del programa i enllestir noves activitats de manera coordinada. Fruit de tot això comença hui una activitat de foment de la lectora anomenada la Fórmula Secreta, i que es durà a terme de manera simultània a tota la Comunitat de la mà de l’IVAJ.

La fórmula Secreta és un projecte dirigit a joves de 12 a 17 anys basat en el llibre l’Efecte Frankenstein, de l’autora Elia Barceló, que serveix com a premissa per a generar una experiència de ‘Scape Room’ i arranca hui divendres 6 de novembre en l’Espai Jove d’Albaida. Aquest projecte durarà un mes on les persones participants aniran rebent un capítol del llibre a la setmana, a canvi d’anar superant diferents proves. Les inscripcions ja estan tancades en haver-se completat l’aforament permès per la Covid-19.

En aquests moments el Departament de Joventut, dirigit per la regidora Bea Costa, està treballant per adaptar tallers i accions de dinamització a les noves normes de prevenció de la pandèmia, i que es podran anunciar en les properes setmanes. Així com s’està elaborant un pla de de mediació amb la joventut, on es buscaran corresponsals juvenils que apropen l’administració local a aquest sector de la ciutadania, així com fer arribar les seues inquietuds i propostes a l’Ajuntament. Costa ha afirmat que “estem davant d’un moment decisiu per a poder integrar a les i els joves de manera activa cap a una ciutadania conscient i fomentar així els valors democràtics de la participació, al mateix temps que fomentem actituds responsables i de respecte a la Igualtat i a la Diversitat”.

 

• © valenciadiario.com © valenciadiario.es - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de valenciadiario.com, o de valenciadiario.es.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.