valenciadiario.com / valenciadiario.es

Diario digital Progresista / Ecologista / Solidario / Defensa del trabajador / Defensa del consumidor / Defensa de los animales


Federació de mares i pares de l’escola pública (FAMPA-València
)
Fuente: Federació de mares i pares de l’escola pública (FAMPA-València)
Valencia
05 de noviembre 2020

LA COMUNITAT EDUCATIVA REBUTJA LA PRIVATITZACIÓ DEL MÀSTER DE SECUNDÀRIA

 

• La Plataforma en Defensa de l'Educació Pública, formada per les organitzacions, FAMPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FeSP UGTPV, Escola Valenciana, CAVECOVA, CGT, FAAVEM, FEPV, BEA, Campus Jove, Sindicat d’Estudiants, SEPC, FEU, FdE, Acontracorrent, Associació de Directors de Primària, Associació de Directors de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAMPA-Enric Valor, FAMPA-Penyagolosa i València Laica, està en contra de la retallada de places en el Màster de Professor/a de Secundària a la Universitat de València.

En la sessió del Consell de Govern de la Universitat del 3 de novembre s’aprovà la modificació del nombre de places del Màster de Professor/a de Secundària, proposant una reducció de 400 places de les 1200 actuals, que ha comptat amb l'oposició de la Comissió de Coordinació Acadèmica del Màster. Això contrasta que el centre Florida Universitària, centre privat amb concert amb la Universitat de València, vaja a augmentar el seu nombre de places en 160.

Es tracta d'un màster obligatori per a poder exercir com a professor o professora de secundària, per la qual cosa des de la Plataforma es considera imprescindible que es garantisca en les universitats públiques un nombre suficient de places. Actualment la demanda d'accés a aquest màster públic triplica les places oferides, la qual cosa suposa que moltes persones han de buscar-se alternatives a l'educació pública per a completar els seus estudis habilitants. En el millor dels casos, aquesta situació resulta en benefici de les universitats privades que són l'única alternativa per a dos terços dels estudiants que tenen la intenció d'estudiar el màster.

Però la disparitat del cost de matrícula entre els màsters de titularitat pública i privada, que en el cas de Florida quadruplica el cost de matrícula a la Universitat de València, fa que mentre els màster públics, juntament amb les beques d'estudis, són un garant de la igualtat d'oportunitats independentment de la capacitat adquisitiva de la família de l'estudiant, els segons suposen una barrera a la mateixa i atempten directament contra aquest dret. Aquesta retallada no és un fet aïllat, sinó que és part d'una tendència, des del curs 2016-17 el nombre d'estudiants de la Universitat de València ha disminuït en més de 8000.

Des de la Plataforma en Defensa de l’Educació Pública, així com totes les organitzacions educatives, sindicals i estudiantils que la integren, es dirigeixen al Consell de Govern de la Universitat de València per a mostrar la nostra desaprovació davant aquesta resolució i exigeixen la seua rectificació immediata. Afirmen que no toleraran la continuació del desmantellament de l'educació pública i fan una crida a tota la societat civil valenciana a la mobilització si l’administració aquesta resolució que consideren una retallada regressiva a la universitat pública.

 

• © valenciadiario.com © valenciadiario.es - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de valenciadiario.com, o de valenciadiario.es.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.