valenciadiario.com / valenciadiario.es

Diario digital Progresista / Ecologista / Solidario / Defensa del trabajador / Defensa del consumidor / Defensa de los animales


Momento de la reunión
Foto: AyuAlbaida/2020
Fuente: Ayuntamiento de Albaida
Valencia
02 de noviembre 2020

ALBAIDA APOSTA PER UN FUTUR SOSTENIBLE

 

• Així ho ha pogut constatar la nova gerent del COR, Elba Montes, en la seua visita a l’ajuntament d’Albaida on se li han exposat els projectes de futur sostenible que vol mamprendre el consistori, entre d’altres està el conveni de recollida d’olis usats o la instal·lació d’una illa de compostatge de bioresidus.

L'Ajuntament d’Albaida ha rebut la visita d’Elba Montes, la gerent del COR, Consorci de Residus V5, que ha aprofitat per a presentar-se a l’alcalde Josep Antoni Albert i al regidor de Patrimoni Natural Josep Manuel Juan i on s’han pogut tractar assumptes cabdals per al desenvolupament sostenible de la ciutat i una millora en la gestió de residus com els d’origen orgànic, i que s’aniran desgranant en pròximes setmanes.

Per a Josep Albert “ha estat una trobada molt enriquidora on se’ns han fet aplegar les noves apostes del COR per a la gestió dels residus i encaminar-nos cap a una societat molt més respectuosa amb el medi ambient on puguem reduir notablement la nostra petjada ecològica i la generació de fem”. Per la seua banda el regidor de l’àrea de Medi Ambient, Josep Manuel Juan, ha destacat la importància “de valorar el bioresidu que pot ser convertit en un producte essencial per a l’agricultura o la jardineria, i només cal un xicotet canvi de mentalitat i posar a les administracions a treballar a favor d’aquesta nova conscienciació mediambiental que la ciutadania ens està exigint”.

En eixe mateix sentit s’ha presentat la proposta de crear una illa de compostatge que donés servei a una part del nucli urbà, amb una possible recollida porta a porta, i que s’està estudiant ara mateix. D’aquesta manera aquests residus orgànics no acabarien al contenidor mesclat en altres restes de materials, el que complica la seua transformació com compost per a l’agricultura. Residus que com no entren en la cadena de recollida de fem suposaran una reducció dels costos de tractament i transport de les deixalles i pot servir per a dedicar recursos públics en altres accions més efectives. A partir del bioresidu que es recull en les illes de compostatge s’elaboren productes d’alt valor afegit com compost útil per a models d’agricultura sostenible.

Per altra banda s’ha valorat el funcionament de l’Ecoparc fixe d’Albaida, el primer que posa en marxa el COR amb els nous sistemes de recollida de Residus a la nova etapa, i la bona acollida que ha tingut entre la població de la ciutat i les poblacions veïnes. No obstant això, també es va parlar de les actituds incíviques que s’han pogut detectar per una part de la ciutadania que deixa els seus mobles vells o trastos fora dels contenidors o en punts no adequats.

Per això es vol recordar que en Albaida existeix una normativa de convivència que regula les sancions, podent ser de fins a 1.000 euros per llançar escombraries fora del seu contenidor o en espais naturals o urbans. Un altre tema tractat ha estat el nou conveni que l’Ajuntament ha signat amb el COR per a la col·locació de contenidors de recollida d’olis usats en la via pública i que ja ha estat ratificat pel Ple d’Albaida i facilitarà la seua bona gestió.

 

• © valenciadiario.com © valenciadiario.es - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de valenciadiario.com, o de valenciadiario.es.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.