laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la presentación
Foto: AyuOliva/2020
Fuente: Ayuntamiento de Oliva
Valencia 16 de octubre de 2020

OLIVA ORGANITZA LA 1A FIRA DEL FIL, EL 24 I 25 D’OCTUBRE, AL CENTRE POLIVALENT

 

• Aquesta fira substitueix la Trobada de Boixets que s’organitzava a Oliva al llarg d’aquestes mateixes dates.

El Centre Polivalent d’Oliva acollirà els pròxims 24 i 25 d’octubre la 1a Fira del Fil. Una activitat organitzada per l’Associació de Boixeteres i Artesanes del Fil i en la qual col·labora l’Ajuntament d’Oliva a través de la Delegació de Participació Ciutadana.

Aquesta fira es realitza en substitució de la Trobada de Boixets, que fins ara es desenvolupava per aquestes mateixes dates a la nostra ciutat, “i que a causa de la situació actual, motivada per la covid-19, hem hagut d’adaptar a aquesta nova modalitat. Esperem que siga tot un èxit i que la gent s’anime a visitar-nos el pròxim cap de setmana” assenyalava el regidor de Participació Ciutadana, Josep Escrivà.

En la fira participen 21 botigues especialitzades en material de boixets i artesania del fil, provinents de diversos punts de la Comunitat Valenciana (dues d’elles d’Oliva), de Catalunya i de Castella la Manxa.

Com ha comentat la presidenta de l’Associació de Boixeteres i Artesanes del Fil d’Oliva, Maria Tomás, aquesta nova iniciativa “té com a objectiu ajudar a proveir d’aquest tipus de material, tan difícil d’aconseguir, als i les seguidores del món del boixet i alhora servir d’ajuda i col·laboració de totes aquestes botigues especialitzades en la matèria.”

L’horari d’obertura del Centre Polivalent serà dissabte, 24 d’octubre, de 9.00 h a 14.00 h i de 16.30 h a 20.00 h, i diumenge, 25 d’octubre, de 9.00 h a 14.00 h i de 16.30 h a 18.00 h.

La fira es realitzarà amb totes les mesures de seguretat establertes per les autoritats sanitàries. “Des de l’organització s’ha informat que hi haurà un control d’accés al recinte, i també un control d’aforament, que només podrà admetre en el mateix moment 100 persones dins del Centre Polivalent. Així mateix, s’establirà una distància entre cadascuna de les botigues que oferiran els seus productes en la fira” assenyalava el regidor Josep Escrivà.

- Les persones que visiten la fira també podran gaudir dels treballs realitzats per les i els membres de l’Associació de Boixeretes i Artesanes del Fil durant l’últim any, al mateix recinte.

EXHIBICIONS D’ARTESANIA

La fira també acollirà una exhibició de la firma “Abanicos Blai” d’Aldaia, única en el món a treballar el nacre, realitzant gravats i talls. Les exhibicions seran a les 11.00 h i a les 17.30 h, tant dissabte com diumenge.

- D’altra banda, cada persona que realitze una compra en la fira obtindrà com a obsequi un patró de boixets, cedits per la Revista Bolilleres.
- A la fira col·laboren l’Associació de Boixeteres de la Comunitat Valenciana, Metalúrgia Folch, l’Hotel Playa Oliva i l’Hostal Tropical.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.