laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Acercamiento de los niños a Estelles
Foto: AyuRòtova/2020
Fuente: Ayuntamiento de Ròtova
Valencia 16 de octubre de 2020

L’ALUMNAT DEL CRA ALFAUIR-RÒTOVA S’APROPA AL POETA VICENT-ANDRÉS ESTELLÉS

 

• L’alumnat de 5é i 6é del CRA Alfauir-Ròtova ha visitat el matí del 15 d’octubre l’exposició “Vicent Andrés Estellés. Cronista de records i d’esperances”, a la plaça Major de Ròtova, en una activitat organitzada pel col·legi i l’Ajuntament de Ròtova.
• L’exposició està editada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua I, al llarg dels diferents panells el públic ha comprovat com el poeta de Burjassot “abasta la realitat d’una manera tan personal i tan plena de matisos que és capaç de captivar fins i tot el públic més impermeable als versos”.

* L’alumnat ha realitzat una lectura pública, per grups, a partir d’una selecció de textos d’Estellés, amb versos ja famosos com:

“Venies d'una llarga família de forners
i a tu t'agradaria ser forner, com els teus,
i entrar feixos de llenya, de pinassa, en el forn


res no m'agrada tant
com enramar-me d'oli cru
el pimentó torrat, tallat en tires.
cante llavors, distret, raone amb l'oli cru, amb els productes de la terra.


m’he estimat molt la vida
no com a plenitud, cosa total,
sinó, posem per cas, com m’agrada a la taula,
ara un pessic d’aquesta salsa,
oh, i aquest ravanet, aquell all tendre,
què dieu d’aquell lluç,
és sorprenent el fet d’una cirera.”

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.