valenciadiario.com / valenciadiario.es

Diario digital Progresista / Ecologista / Solidario / Defensa del trabajador / Defensa del consumidor / Defensa de los animales


Foto de familia tras la visita
Foto: AyuAlbaida/2020
Fuente: Ayuntamiento de Albaida
Valencia
01 de octubre de 2020

ALBAIDA ADEQUARÀ LA CASA EL CLAU COM A UNITAT DE RESPIR PER A PERSONES AMB ALZHEIMER

 

• Donat l’estat d’emergència sanitària, l’Ajuntament d’Albaida ha decidit invertir recursos propis en l’adequació de la casa forestal el Clau com a unitat de respir per a persones amb Alzheimer i altres malalties. Unes obres que poden estar enllestides abans de l’estiu i compten amb la complicitat de diferents Conselleries de la Generalitat Valenciana. Es tracta per tant d’un projecte sostenible i que dotarà d’unes instal·lacions dignes a les persones usuàries de l’actual Unitat de Respir, incrementant les places fins a 43.

L'Ajuntament d'Albaida davant la situació de pandèmia està treballant en una solució temporal per a traslladar l’actual Unitat de Respir per a persones amb Alzheimer i altres malalties, situada actualment en els baixos de l’Antic Institut, a la Casa Forestal el Clau. S’han encetat negociacions d’urgència amb la Conselleria d’Igualtat i amb la d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, aquesta última propietària de l’immoble.

Amb la visita de la setmana passada de la consellera Mireia Mollà es va arribar a un “compromís per part de la Conselleria perquè abans que finalitze el 2020 els problemes d’accés a la Casa el Clau i el seu entorn estiguen resolts i els camí adequat” ha manifestat Mollà, qui va mantenir una reunió tècnica amb l’Ajuntament.

Per a l’alcalde d’Albaida, Josep Antoni Albert, “estem davant d’una intervenció singular que busca la màxima sostenibilitat al reaprofitar un espai existent, concebut com alberg per a dotar-lo de les dotacions necessàries per a acollir a les persones usuàries de la unitat de respir en unes condicions sociosanitàries de màxim nivell” on a més “disposaran d’un dels entorns més privilegiats del nostre territori, on les possibilitats de gaudir del medi natural i la relació intergeneracional amb escolars, per exemple, es multipliquen exponencialment”.

Des de la regidoria d’Atenció a les Persones, la seua responsable Maria Àngels Salom, ha explicat que “en aquest moment d’emergència les usuàries i usuaris necessiten la tota complicitat de l’Ajuntament i les Conselleries per a trobar una solució digna que passa inevitablement per canviar d’espai” i on a més “amb el nou emplaçament de la Unitat de Respir podem parlar d’una ampliació de places fins a les 43 persones”.

Els treballs estan sent projectats pel despatx d’arquitectes Arqtistic qui han centrat el seu esforç a dissenyar un reaprofitament de la infraestructura ja existent, on s’han planificat intervencions puntuals per a acomplir amb la normativa d’aquests centres d’atenció sociosanitària. Estem parlant d’una inversió que assumirà íntegrament l’Ajuntament d’Albaida, “no podíem esperar més i volem que estiga tot en marxa quan abans millor i per això Albaida assumirà la inversió” i “amb la millora de l’accés ja garantida per part de la Conselleria de Medi Ambient i la bona disposició que estem trobant amb la Conselleria d’Igualtat, que ja és coneixedora de les intencions de l’Ajuntament, esperem que el nou emplaçament estiga en funcionament abans de l’estiu vinent” ha explicat Albert.

A més, des dels serveis tècnics de l’Ajuntament d’Albaida expliquen que malgrat estar accelerant els treballs per a obtenir la certificació de l’edifici de de la Casa del Clau com a Unitat de Respir per part de la Generalitat Valenciana, amb les noves instal·lacions serà més factible aconseguir la catalogació com a Centre de Dia, amb els beneficis administratius que això comporta per a les persones usuàries de cara a demanar millores i subvencions, i per tant, els treballs s’executen pensant en eixe repte també.

 

• © valenciadiario.com © valenciadiario.es - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de valenciadiario.com, o de valenciadiario.es.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.