valenciadiario.com / valenciadiario.es

Diario digital Progresista / Ecologista / Solidario / Defensa del trabajador / Defensa del consumidor / Defensa de los animales


N-340, a su paso por Albaida
Foto: AyuAlbaida/2020
Fuente: Ayuntamiento de Albaida
Valencia 28
de septiembre de 2020

  ACORD AMB EL MINISTERI DE TRANSPORTS  
ALBAIDA ASSUMEIX 2 KM DE LA N-340

 

• Gràcies a un acord amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, i després de les obres de millora i manteniments realitzades a la via, l’Ajuntament d’Albaida assumeix aquest dos trams de la N-340 el que permetrà desencallar el polígon del Ferrocarril i la remodelació del Carrer Nou.

L'Ajuntament d'Albaida aconsegueix la cessió de 2 kilòmetres de la N-340 al seu pas pel municipi. Aquest tema estava sobre la taula des de l’any 1982 i s’ha resolt per fi en aquests moments, possibilitant amb la desafecció desencallar temes com el futur desenvolupament del polígon del Ferrocarril o la remodelació de la via al seu pas pel nucli urbà.

L’alcalde d’Albaida, Josep Antoni Albert, ha manifestat que “és una molt bona notícia per a la localitat, ha estat una reivindicació històrica que millora tant temes de congestió de trànsit com de seguretat i millora de canalització d’aigües per a evitar inundacions”. Així mateix “encara queden accions a realitzar que s’ha compromès el Ministeri com la millora de l’accés al Poliesportiu i el pont del Ferrocarril, però amb aquest pas ja es van desencallant temes i donant solucions per a millorar la vida a les veïnes i veïns d’Albaida” ha conclòs Albert.

Aquest fet es produeix tot just acabar les obres de millora i consolidació de la carretera d’Alcoi per la seua entrada Sud a la ciutat, on s’ha reforçat el mur perimetral i ampliat el ferm en la revolta del Bossí. Just en aquest tram l’Ajuntament va adquirir els terrenys del voltant per a poder agilitzar els tràmits i dotar de major amplària i visibilitat a la infraestructura.

A més d’aquestes obres s’ha realitzat una intervenció en el barranc del Bouet per a donar solució als problemes de canalització d’aigües pluvials. Amb l’ampliació d’un tram de la canonada s’elimina el coll de botella que es produïa tot just en l’encreuament de l’N-340 amb el carrer Bèlgida i el camí del Beniati, on brollava aigua del clavegueram i s’inundava la zona sud de la localitat quan es produïen episodis intensos de pluges. En aquest mateix punt s’ha instal·lat una rotonda que regula el trànsit cap al polígon del Beniati i el barri dels “Bitxitos”. En les últimes pluges “ja vam poder veure com la típica imatge de la trapa del clavegueram brollant aigua ni la inundació de l’avinguda de la Fira i carrer Verge del Remei no es va produir gràcies a esta intervenció” ha explicar l’alcalde.

CARRER NOU

Un dels carrers més emblemàtics d’Albaida també es veurà afectat per la desafecció de l’N-340, es tracta del conegut Carrer Nou que inclou el carrer Verge del Remei, carrer Sant Joan i carrer Elías Tormo. Un dels carrers que més actes i història aglutina a la ciutat des que el que va ser Ministre, fa 100 anys, Elías Tormo va aconseguir el seu empedrat i posada en marxa del clavegueram.

Ara gràcies a una intervenció conjunta entre la Conselleria d’Infraestructures, la Diputació de València i el propi Ajuntament d’Albaida amb un pressupost de 600.000 € es renovarà canviant la imatge del centre de la ciutat i al mateix temps que es realitzarà la millora del clavegueram.

* S’espera “poder començar les obres en els mesos vinents una vegada realitzada la desafecció” explicava Albert i després “del retard produït per l’Estat d’Alarma per la COVID-19”.

 

• © valenciadiario.com © valenciadiario.es - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de valenciadiario.com, o de valenciadiario.es.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.