laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2020
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 16 de julio de 2020

GANDIA CREA UNA RUTA INTERACTIVA PEL MURALISME A LA CIUTAT

 

• A través de www.muralismegandia.org s’hi podrà visitar el centenar d’empremtes de l’art urbà a Gandia, gràcies al projecte municipal Serpis Urban Art Project i els festival Pixaví i PaRedes.
• En l’apartat del Serpis Urban Art Project s’hi oferirà un plànol amb les ubicacions de les 24 intervencions i es podrà accedir a les dades i explicacions de les obres, així com una galeria fotogràfica. El veïnat hi podrà oferir murs i els artistes apuntar-s’hi a la borsa per a futures accions. En una segona fase, s’editarà un catàleg que estarà a disposició dels visitants a les oficines de turisme.
• Nahuel González, regidor de Cultura: “És una passa important per a la ciutat, que es consolida com un referent estatal i internacional, tant per la qualitat dels murals, el prestigi dels artistes, com per la temàtica social, mediambiental... A més a més, hem aconseguit l’objectiu d’arribar-hi a tots els barris. Cal agrair també la col·laboració imprescindible de Pinturas Mondúber i Grúas Ferra”.

El regidor delegat de Cultura, Nahuel González, acompanyat del director artístic del programa municipal Serpis Urban Art Project, Eloi Àngel, han presentat aquest matí la plataforma digital que recull al voltant d’un centenar o més d’intervencions muralistes a la nostra ciutat i que l’han convertida ja en un referent estatal i internacional d’aquesta disciplina artística.

Així, a www.muralismegandia.org (página externa a este diario) s’hi podrà accedir als diferents programes o festivals d’art urbà que al llarg de l’any s’hi realitzen a la nostra ciutat, com ara el Serpis Urban Art Project, el Pixaví Festival o l’Encontre PaReDes. En el cas del Serpis Urban Art Project el visitant podrà realitzar una ruta interactiva pel muralisme a la ciutat, a través d’un plànol on s’hi troben ubicades les 24 intervencions realitzades fins al moment. Clicant sobre elles es pot obtindre informació de la mateixa (dades de l’autor, tècnica, explicació de l’obra...). També s’hi accedeix a una galeria fotogràfica.

També serà un web interactiu, ja que el veïnat podrà oferir murs sobre els quals realitzar futures intervencions del Serpis Urban Art Project. I els artistes inscriure’s-hi a una borsa. En una segona fase, s’editarà un catàleg que estarà a disposició dels visitants a les oficines de turisme.

“És una passa important per a la ciutat, que es consolida en un referent estatal i internacional, tant per la qualitat dels murals, el prestigi dels artistes, com per la temàtica social, mediambiental... A més a més, hem aconseguit l’objectiu d’arribar-hi a tots els barris de la ciutat. Cal agrair també la col·laboració imprescindible de Pinturas Monduber i Grúas Ferra”, ha destacat González.

Per la seua banda, Àngel ha recordat que el Serpis Urban Art Project va nàixer fa 3 anys, gràcies a la col·laboració i l’impuls dels regidors Nahuel González i Xavi Ródenas i de l’artista Toni Espinar. “Amb la web tanquem tot aquest projecte que ens permet donar informació a la ciutadania i els visitants, que així ens ho demandaven, i crear un recorregut pel muralisme gandià. Molts artistes de talla mundial, gràcies a l’esforç de l’Ajuntament i del Serpis Urban Art Project, han pogut transformar el panorama artístic de la ciutat a nivell de carrer”. A hores d’ara, continuen arribant molts projectes d’intervencions artístiques, però s’espera a que la situació epidemiològica permeta reprendre el Serpis Urban Art Project.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.