laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: AyuOLiva/2020
Fuente: Ayuntamiento de Oliva
Valencia 13 de julio de 2020

L’AJUNTAMENT D’OLIVA PAGA ALS SEUS PROVEÏDORS ABANS DELS 30 DIES QUE MARCA LA LLEI

 

• El període de pagament en aquest segon trimestre de l’any és tan sols de 10 díes.
• La regidora d’Hisenda de l’Ajuntament d’Oliva, Ana Morell, ha donat a conéixer aquest matí les xifres de pagament corresponents al segon trimestre de l’any, en allò que es referix a empreses i proveïdors que treballen amb el consistori municipal.

Aquestes xifres remarquen que des de l’Ajuntament d’Oliva s’està pagant en temps rècord a les xicotetes i mitjanes empreses que facturen al consistori oliver. En concret, durant aquest segon trimestre de l’any 2020, el període mitjà de pagament s’hi ha reduït fins a 10,82 dies, xifra molt inferior als 30 dies que marca l’actual llei.

“Des d’Hisenda apostàrem per reduir els períodes de pagament a empreses i autònoms amb què treballa l’ajuntament. A l’inici de l’actual situació de la covid-19 ja vam aprovar una sèrie de mesures per reduir aquests períodes, ja que érem conscients de la situació delicada que travessaven els proveïdors. Aquestes mesures han donat els resultats esperats i el grau de compliment de l’Ajuntament d’Oliva amb allò amb què es compromet” assenyalava la regidora d’Hisenda, Ana Morell.

En el segon trimestre de l’any s’han pagat factures per valor de més de dos milions d’euros en tan sols 7,46 dies, “inclús per sota dels 10 dies que són el període mitjà de pagament”.

Totes les administracions públiques tenen l’obligació de calcular i publicar, en aplicació del principi de transparència, el seu període de pagament, amb la finalitat que els ciutadans i els seus proveïdors coneguen si el seu ajuntament complix o supera el termini màxim en el pagament de les seues factures previst en la normativa actual al voltant de la morositat.

Els ajuntaments, segons les seues característiques, publiquen este índex amb diferents períodes de referència. Oliva ho fa de forma trimestral al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.