laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Fiestas de Moros y Cristianos
Foto: VD/2020
Fuente: Ayuntamiento de Oliva
Valencia 08 de julio de 2020

LA FEDERACIÓ DE MOROS I CRISTIANS I L’AJUNTAMENT D’OLIVA ELABOREN UNA PROGRAMACIÓ ALTERNATIVA I SEGURA PER CELEBRAR AQUESTA FESTIVITAT

 

• La programació serà virtual i a més hi haurà un monòleg presencial i gratuït.
• La festivitat dels Moros i Cristians 2020 conclourà amb un gran castell de focs d’artifici, disparat per la Pirotècnia Borredà, a la Mitja Galta.

La festivitat de Moros i Cristians és una de les més arrelades a la ciutat i enguany es veu anul·lada a causa de la pandèmia de la COVID-19. A més, cal destacar que els Moros i Cristians d’Oliva són una festa declarada d'Interés Turístic Autonòmic, i a més un motor econòmic, cultural i social que cada any reuneix a milers de persones al seu voltant.

És per això que la Federació i l’Ajuntament d’Oliva han volgut celebrar aquests dies grans amb una programació en línia i diferent, i amb dos actes presencials que disposaran de les mesures de seguretat necessàries.

Aquesta celebració començarà amb la inauguració del Canal de YouTube i la secció Música Web, el pròxim diumenge 12 de juliol. L’objectiu d’aquest esdeveniment és remarcar la història dels Mo-ros i Cristians a Oliva, i com no, fer valdre el paper fonamental dels músics en aquesta festivitat.

Posteriorment, dijous dia 16 de juliol, hi haurà un programa especial ‘Moros i Cristians’ a Ràdio Safor (87.6 FM), que inaugurarà la regidora de Festes, Yolanda Navarro i comptarà amb l’experiència i sentiment de veïns i veïnes que treballen incansablement per la festa.

* Divendres dia 17 de juliol, continuarà la Festa amb un programa especial ‘Moros i Cristians’ a Ràdio Safor (87.6 FM).

Dissabte, dia 18 de juliol, serà el dia gran de la festivitat de Moros i Cristians a Oliva. A les 20 h s’ha programat un monòleg, gratuït, organitzat per la Regidoria de Festes al Parc de l’Estació. El còmic Miki Dkai farà riure a 400 persones amb les històries dels valencians i els seus problemes alimentaris. Aquest esdeveniment comptarà amb un aforament limitat de 400 persones, i d’aquestes places, 200 estaran reservades per a gent gran. A més, serà obligatori l’ús de masca-retes i hidrogel per part dels assistents.

I per concloure amb la programació, la regidoria de Festes ha organitzat un gran castell de focs d’artifici que dispararà la Pirotècnia Borredà a la Mitja Galta, a les 23.59 h del pròxim dissabte 18 de juliol, patrocinat per la Diputació de València.

Hi haurà aforament limitat de l’esdeveniment, s’acompanyarà als assistents als seus seients (que estaran prèviament desinfectats) i serà obligatori l´ús de mascaretes i gel desinfectant. Les tan-ques de seguretat i les portes s’obriran una hora abans a l’esdeveniment.

* Aquestes mesures preventives formen part del protocol redactat per les autoritats sanitàries, per tal de garantir el contagi zero.

La regidora de Festes, Yolanda Navarro ha assegurat que la festa dels Moros i Cristians és una de les més arrelades a la ciutat, i a causa les circumstàncies actuals, s’ha pogut realitzar una pro-gramació conjunta amb la Federació que garantisca les mesures de seguretat. “Seran els primers actes festius després de la pandèmia i des de l’Ajuntament d’Oliva s’ha estudiat detingudament totes les pautes sanitàries per dur-los a terme. S’ha realitzat un gran treball de programació i pre-venció, que hem de fer valdre” ha afirmat la regidora de Festes.

A més, durant els actes presencials, l’Ajuntament d’Oliva i la Federació de Moros i Cristians, es disposarà d’un dispositiu policial i amb l’estimada col·laboració de Protecció Civil, per informar i controlar els aforaments.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.