valenciadiario.com / valenciadiario.es

Diario digital Progresista / Ecologista / Solidario / Defensa del trabajador / Defensa del consumidor / Defensa de los animales


Momento de la presentación de la moción
Foto: Compromís/2020

Fuente:
Compromís per Albaida
Valencia 22
de junio de 2020

COMPROMÍS PER ALBAIDA PRESENTA UNA MOCIÓ PER L’ORGULL LGTBI+

 

• Es busca donar suport a les lluites del col·lectiu i seguir en el camí cap a les llibertats afectives i socials de tota la població. Per això se li recorda a l’Estat que s’ha de revertir les retallades en la lluita contra el VIH i la despatologització de les identitats trans i intersexuals, sense que els drets sexuals i sanitaris d'aquestes persones es vegen perjudicats. Al temps que es demana que l’Ajuntamet d’Albaida i el Palau dels Milà i Aragó mostren els colors de la bandera LGTBI+.

Compromís per Albaida ha presentat una moció amb motiu del dia 28 de juny, Diada Internacional de l’Orgull LGTBI+, al Plenari de la ciutat. La intenció del grup polític, que sustenta el govern municipal, és trobar el consens més ampli entre les diferents formacions amb representació al consistori. Amb aquesta finalitat es porta demà a la Junta de Portaveus, perquè participen del debat i incorporar les possibles aportacions.

La responsable de l’àrea del col·lectiu local de Compromís i regidora d’Atenció a les Persones i a la Diversitat de l’Ajuntament albaidí, M. Àngels Salom, ha estat l’encarregada d’enregistrar-la i ha declarat que “un any més la lluita per la llibertat és imprescindible, no podem pensar que tot està fet quan tanta gent pateix assetjament per la seua condició sexual o de gènere, fins i tot arriba a desembocar en casos de suïcidi en població adolescent LGTBI+” per això “des d’Albaida volem recordar a tota la ciutadania que només amb el respecte a la Diversitat serem un poble millor, i amb aquesta intenció volem enllumenar el Palau dels Milà i Aragó amb els colors de la bandera LGTBI+, convertint-lo en un far d’esperança i llibertat, una llum que recorde que ací ens tenen totes les persones per a lluitar al seu costat”.

A més d’aquesta acció d’il·luminar el Palau la moció de Compromís per Albaida inclou la denúncia explícita contra l'homofòbia, lesbofòbia, bifòbia i transfòbia, així com expressa un compromís concís d'engegada de mesures per a erradicar aquesta xacra social. Com a mostra pública i visible, amb motiu del 28 de juny també es té la intenció de penjar al balcó de l’ajuntament la bandera arc iris del moviment LGTB+. Es donarà lectura del manifest a favor de les llibertats afectives, socials, sexuals i d’identitat de gènere dels moviments LGTBI+ i donar difusió als mitjans de comunicació socials de l’Ajuntament tant del manifest com de qualsevol iniciativa que es realitze en aquesta direcció.

La moció segueix amb la reivindicació d’una educació pública, laica, de qualitat que atenga a la diversitat com a requisit per a crear un espai educatiu on imperen els valors democràtics i de tolerància, on s’incloga la defensa de la diversitat familiar i la lluita contra qualsevol classe de discriminació que puguen patir les famílies homoparentals, tant material com simbòlica. A més s’expressa un compromís efectiu contra les retallades socials, especialment la prevenció i el tractament del VIH i se sol·licita al Govern de l'Estat la despatologització de les identitats trans i intersexuals, sense que els drets sexuals i sanitaris d'aquestes persones es vegen perjudicats.

 

• © valenciadiario.com © valenciadiario.es - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de valenciadiario.com, o de valenciadiario.es.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.