laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la visita
Foto: Alex Oltra/2020
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 16 de junio de 2020

LA CIUTADANIA PODRÀ CONSULTAR EL FONS BIBLIOGRÀFIC DEL MUSEU ARQUEOLÒGIC DE GANDIA

 

• En total, més d'un miler d'exemplars de llibres al voltant de l'arqueologia i el patrimoni de les nostres comarques, a més d'un fons d'hemeroteca amb un centenar de publicacions periòdiques d'aquest mateix àmbit arribades d'altres museus i institucions dedicades a l'estudi i salvaguarda de la nostra història.
• La tasca de catalogació l’ha estat realitzant la tècnica de biblioteques Roser Pérez durant els darrers mesos. Ben prompte la ciutadania podrà consultar un nou fons bibliogràfic de primer nivell, que estarà a l'abast de tothom a la Biblioteca Històrica de Gandia.
• S’ampliar amb la digitalització del fons fotogràfic del Servei Municipal d'Arqueologia que s'ha realitzat recentment als laboratoris del MAGa, i permetrà conéixer l'evolució de les intervencions arqueològiques al terme de Gandia durant els darrers 30 anys.

La regidora delegada de Patrimoni Històric, Artístic i Cultural, Alícia Izquierdo, i el regidor delegat de l’IMAB, José Manuel Prieto, van visitar el Museu Arqueològic de Gandia per conéixer de primera mà la tasca de catalogació dels fons bibliogràfics del MAGa que ha estat realitzant la tècnica de biblioteques Roser Pérez durant els darrers mesos. En total, més d'un miler d'exemplars de llibres al voltant de l'arqueologia i el patrimoni de les nostres comarques, a més d'un fons d'hemeroteca amb un centenar de publicacions periòdiques d'aquest mateix àmbit arribades d'altres museus i institucions dedicades a l'estudi i salvaguarda de la nostra història. Es tracta d'un projecte en col·laboració entre el Departament d'Arqueologia i Patrimoni i l'Institut Municipal d'Arxius i Biblioteques, concretament a través de l'Arxiu Històric Municipal. “Gràcies a aquesta iniciativa, ben prompte la ciutadania podrà consultar un nou fons bibliogràfic de primer nivell, que estarà a l'abast de tothom a la Biblioteca Històrica de Gandia, a la segona planta de la Biblioteca Central Municipal”, va assegurar Prieto.

“Aquests fons es veuran ben prompte ampliats amb la digitalització del fons fotogràfic del Servei Municipal d'Arqueologia que s'ha realitzat recentment als laboratoris del MAGa, i que serà també custodiat per l'Arxiu Històric per tal de posar-lo a disposició de tota la gent que tinga interés en conéixer l'evolució de les intervencions arqueològiques al terme de Gandia durant els darrers 30 anys”, va anunciar Izquierdo.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.