laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2020
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 09 de junio de 2020

GANDIA ORGANITZA UNA EXPOSICIÓ ITINERANT EN HOMENATGE A LA CIUTADANIA FRONT LA COVID-19

 

• “De la pantalla al carrer. Imatges del confinament”, posa en valor la valentia de la ciutadania de Gandia, i la cultura i la fotografia com a vehicle per a connectar amb la gent en moments molt durs.
• Més de 100 fotos de les més de 300 enviades per un centenar de veïns i veïnes, dins el taller de “Fotografia confinada”, dirigit per Pere Huerta, del projecte #CulturaaCasa, de la regidoria de Cultura. Eixirà al carrer amb una estructura de ferro amb lones. Començarà el 20 de juny al passeig de les Germanies, continuarà a la platja. Finalment, recorrerà tots els barris de la ciutat.
• Nahuel González, regidor de Cultura: “És l’exposició més important que hem fet pel seu component emocional, ja que els autors/es de les obres són de Gandia, els quals les han fetes durant el confinament, des de casa. Gandia s’omplirà de cultura”.
• Vicent Mascarell, regidor de Turisme: “El fet que l’exposició es puga visitar a la façana marítima, el principal espai de la platja, serà una oportunitat aquest estiu per viure la cultura i reviure els moments més durs de la pandèmia”.
• Lluís Romero, tècnic de Cultura: “No és fotografia del confinament, sinó des del confinament”.

El departament de Cultura de l’Ajuntament de Gandia ha organitzat una exposició itinerant sota el títol “De la pantalla al carrer. Imatges del confinament”. Es tracta d’una mostra homenatge a la ciutadania front la COVID-19.

Totes les fotografies formen part del taller "Fotografia Confinada" del projecte #CulturaACasa, que ha dut a terme la Regidoria de Cultura durant els mesos de confinament per la covid-19. El taller ha estat dirigit pel professor de la UPG, Pere Huerta. La mostra inclou més d’un centenar de fotos del veïnat que han participat en el projecte.

L'exposició, itinerant, començarà el 20 de juny en el Passeig de Germanies de Gandia, continuarà a la platja de Gandia i finalment recorrerà tots els barris de la ciutat.

Nahuel González, regidor de Cultura a l’Ajuntament de Gandia, assegura: “És l’exposició més important que hem fet pel seu component emocional, ja que els autors de les obres són ciutadans de Gandia, que les han fetes durant el confinament, des de casa”. Amb esta exposició, afirma González, “volem posar en valor la valentia de la ciutadania de Gandia, i a la cultura i la fotografía com a vehicle per a conectar amb la gent en moments molt durs. Gandia sencera s’omplirà de cultura”.

Per a González, la mostra és molt important per tal que la ciutadania “no oblide els moments tan durs que hem viscut en el confinament i l’esforç tan gran que han fet els sanitaris”.

A la mostra hi ha dues novetats importants, segons el tècnic i responsable de la exposició, Lluís Romero, “que eixirà al carrer amb una estructura de ferro amb lones i, per altra banda, els protagonistes són els ciutadans. No és fotografia del confinament, sinó des del confinament”. Les fotografies estaran impreses en lones de 2x2 metres i en la selecció s’ha primat la representació de totes les estètiques dels set tallers de fotografia o la representació de la imatge de Gandia buida.

Per la seva banda, el regidor de Turisme, Vicent Mascarell, ha destacat el fet que l’exposició “es puga visitar a la façana marítima, el principal espai de la platja, que es convertirà este estiu en una oportunitat per viure la cultura i reviure els moments més durs de la pandèmia”.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.