laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Estatuas con mascarilla
Foto: Alex Oltra/2020
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 22 de mayo de 2020

GANDIA COL·LOCA MASCARETES A LES SEUES ESTÀTUES PER CONSCIENCIAR QUE CAL PROTEGIR-SE DAVANT LA COVID-19

 

• La iniciativa artística s'emmarca dins de la campanya impulsada per l'àrea de Sanitat, i llança el missatge que 'Gandia és una ciutat que es cuida i que té cura a la ciutadania'.
• Les mascaretes han estat realitzades per voluntàries que les han obsequiat Gandia per contribuir a la difusió de la importància de la prevenció.

Bona part de les escultures de Gandia llueixen des de hui la seua corresponent mascareta amb l'objectiu de recordar a la ciutadania que cal protegir-se de la COVID-19. La família Borja de la plaça Escola Pia, la "Lectora Impacient" de la Biblioteca Central, el Tio de la Porra de la Casa de la Marquesa, Maria Enríquez o Ausiàs March, entre d'altres, de manera simbòlica, també compleixen amb l'obligació de posar-se la mascareta per evitar la propagació de la COVID-19.

La iniciativa artística és una acció que forma part de la campanya d'informació sobre el virus que ha estat posada en marxa pel departament de Sanitat que dirigeix la regidora Liduvina Gil. Tal com ha explicat la regidora, la intenció de la mesura és conscienciar a tota la ciutadania de l'obligatorietat de l'ús de la mascareta. "Estem veient que només un 25% de la ciutadania fa servir sempre la mascareta quan està a la via pública i és un tema que ens preocupa. Aquesta és una bona manera de reflectir que Gandia és una ciutat que es cuida, que té cura a la ciutadania i que ens cuidem els uns als altres".

Gil ha recordat que durant aquesta setmana s'han posat en marxa iniciatives per recordar les normes bàsiques per combatre el coronavirus a través d'informadors o estands que recorren els carrers de la ciutat aportant informació a la ciutadania. "Hem de seguir insistint en les mesures a prendre. El virus segueix estant present. Col·locant aquestes màscares pretenem que els punts de referència que suposen aquestes escultures ens ajuden a transmetre el missatge".

Finalment, l'edil ha informat que les mascaretes han estat realitzades per voluntàries que durant aquestes setmanes han estat fabricant les màscares que ha distribuït el consistori entre la ciutadania.

Per la seua banda, el regidor Jose Manuel Prieto, ha recordat que les biblioteques municipals han estat dels primers serveis a reprendre la seua activitat i que és positiu que les biblioteques i els seus símbols siguen "el mirall de la conscienciació". "Hem d'extremar les mesures de responsabilitat social i de precaució. El fàcil era el confinament i ara ens enfrontem al més difícil: mantenir els espais de llibertat que hem guanyat durant setmanes d'esforç col·lectiu". D'altra banda, Prieto ha informat que dilluns que ve es procedirà a l'obertura de les biblioteques del Grau i Benipeixcar.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.