laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la reunión
Foto: Alex Oltra/2020
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 18 de mayo de 2020

GANDIA POSA A DISPOSICIÓ DE SALUT PÚBLICA EL SISTEMA DE DETECCIÓ DE LA COVID-19 EN AIGÜES DE CLAVEGUERA

 

• L'alcaldessa es reuneix amb representants del departament de Salut de Gandia i de Global Omnium per tal de compartir la innovadora ferramenta que permetrà avançar-se a nous brots.
• Diana Morant: "El tàndem entre Global Omnium i Salut Pública donaran molt bons resultats i crearan línies de treball pioneres i molt productives".
• El director de Salut Pública de Gandia, Amancio Peñuelas: "Aquesta tecnologia ens permetrà millorar la vigilància, avançar-nos al temps i complementar molt bé l'estudi que estem desenvolupant per a combatre la pandèmia".

L'Ajuntament de Gandia ha posat a disposició de Salut Pública la ferramenta GOAnalytics que detecta la COVID-19 en aigües de claveguera i residuals. D'aquesta manera, quan s'obtinguen els resultats, tota la informació serà traslladada a l'autoritat sanitària amb l'objectiu de millorar la situació de la pandèmia, segons ha explicat l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant.

Morant ha mantingut este matí una reunió tècnica al Saló Laval de l'Ajuntament de Gandia amb representants del departament de Salut Pública de Gandia i de l'empresa Global Omnium per abordar el sistema de detecció de la COVID-19 que aquests dies s'ha posat en marxa a Gandia. A l'encontre han assistit la regidora de Sanitat, Liduvina Gil; el director de Salut Pública de Gandia i epidemiòleg, Amancio Peñuelas; el director d'Infermeria, Jesús Ribes; la farmacèutica de Salut Pública responsable de Sanitat Ambiental, Luisa Bertó; el conseller delegat de Global Omnium, Dionisio García; i els responsables de Global Omnium a Gandia, Javier Sanchis i Juan José Palomar.

Per a l'alcaldessa, "quan acabem de passar a la fase 1 de la desescalada i sabent que anem a tindre un increment poblacional perquè vindrà gent procedent de la seua primera residència i, més endavant, d'altres comunitats, és important no perdre el control de la informació, i tindre-la com més prompte millor per a treballar en la detecció de la pandèmia". Diana Morant ha explicat: "Hem d'unir esforços i coordinar-nos amb altres ens i administracions i les corporacions privades, com Global Omnium, perquè entre tots puguem oferir la seguretat a la nostra ciutadania en un moment d'incerteses".

La passada setmana, l'Ajuntament i l'empresa que gestiona les aigües de Gandia Global Omnium van signar un protocol de col·laboració per realitzar mostrejos en diferents punts de la ciutat i conéixer així la presència i evolució del virus. Aquest sistema s'emmarca en les mesures higiènic-sanitàries i en les nombroses accions de lluita contra la COVID-19 que s'estan desenvolupant a Gandia des de l'inici de la pandèmia, atés que Gandia sempre ha fet prevaldre la seguretat sanitària, i també dins de la voluntat de la ciutat de ser una smart city que incorpora sistemes d'avantguarda. Amb els resultats obtinguts, la ciutat podrà avançar-se a l'aparició de nous brots i focus d'infecció i prendre decisions sabent realment el que està passant dins de la xarxa de clavegueram.

El director de Salut Pública del departament de Gandia, Amancio Peñuelas, ha agraït a l'alcaldessa i al conseller delegat de Global Omnium "l'oportunitat de millorar la competitivitat en l'estudi i la vigilància de les malalties infeccioses, en concret de la COVID-19. Aquesta tecnologia ens permetrà millorar la vigilància, avançar-nos al temps i complementar molt bé l'estudi que estem desenvolupant". Moltes de les persones que han tingut la COVID-19 han estat asimptomàtiques, segons ha indicat Peñuelas, "i amb aquest sistema podrem identificar zones amb població asimptomàtica per millorar el control. Així, aquest sistema ens permetrà també, en el moment en què hi haja desplaçaments, identificar de manera primerenca els casos per a posar remei com més prompte millor".

Des de Global Omnium, Dionisio García, ha posat en valor "la rapidesa, l'agilitat i la disposició de l'alcaldessa i del Director Salut Pública a l'hora de col·laborar entre tots en la cerca de solucions cada vegada més eficients per combatre el COVID-19".

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.