laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Miguel Ángel Picornell
Foto: Alex Oltra/2018
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 18 de mayo de 2020

L'ENTITAT PÚBLICA DE SANEJAMENT D'AIGÜES RESIDUALS INVERTIRÀ MÉS DE 800.000?€ EN REPARAR L'EMISSARI SUBMARÍ

 

• Miguel Ángel Picornell: "Estem parlant d'unes obres d'envergadura que repararà una fuita existent a 50 metres de la costa".
• L'EPSAR (Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals) ha notificat a l'Ajuntament de Gandia l'imminent inici de les obres de reparació de l'emissari submarí, infraestructura que resultà afectada el darrer mes de gener per la tempesta Gloria.

L'emissari submarí vessa a la mar l'aigua depurada en l'EDAR (Estació Depuradora d'Aigües Residuals) de Gandia-la Safor, la qual dóna servici a Gandia i altres 16 poblacions de la comarca, amb una població estimada de més de 100.000 habitants, sense tindre en compte la variació estacional.

Com es recordarà la tempesta Gloria va provocar intenses pluges i vents huracanats en la zona costanera de la Comunitat Valenciana entre el 19 i el 23 de gener passat. Aquests fenòmens van provocar que s'arribaren a registrar ones de fins a 8 metres d'alçada enfront del Golf de València.

Superat l'episodi meteorològic l'EPSAR va fer una inspecció a principis de febrer i va comprovar l'existència de diversos desperfectes. El més greu en forma d'una desconnexió total a aproximadament 500 metres de la costa i 7'8 metres de profunditat. Vista aquesta problemàtica i altres desperfectes es decideix tramitar una obra d'emergència. Tan prompte se superen diversos tràmits pendents, s'iniciaran els treballs.

Miguel Ángel Picornell, regidor responsable del Cicle Integral de l'Aigua ha valorat positivament la notícia i ha explicat que "Estem parlant d'unes obres d'envergadura el pressupost de les quals supera els 800.000 euros. Bàsicament es repararà una fuita existent a 50 metres de la costa amb una actuació que compren la utilització de retroexcavadores des de terra i la construcció d'un espigó provisional per a poder accedir i la substitució de les canonades de les desconnexions detectades a 500 i a 1.150 metres de la costa".

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.