laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Ayuntamiento de Bellreguard
Fuente: Ayuntamiento de Bellreguard
Valencia 12 de mayo de 2020

BELLREGUARD LLANÇA ELS PRIMERS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS SOCIALS DE LA HISTÒRIA

 

• El Consell de Participació Ciutadana, reunit per primera vegada de forma telemàtica, va acordar ahir per unanimitat adaptar l’edició d’enguany per tal de rebaixar l’impacte de la Covid-19 sobre la població més vulnerable.
• Totes les propostes, que es poden presentar des d’aquest dimecres 13 de maig, hauran d’anar destinades a intervencions socials.

L’Ajuntament de Bellreguard segueix treballant durant aquesta situació excepcional propiciada per la pandèmia de coronavirus, i en l’agenda municipal estan marcats, com cada any, els Pressupostos Participatius. També en aquest 2020 els veïns i veïnes podran, tot i les circumstàncies, aportar propostes i decidir quines s’executen amb càrrec als comptes anuals de l’Ajuntament. No obstant això, aquesta va a ser una edició molt especial, motivada per l’actual situació que travessem en plena lluïta contra la Covid-19 i les seues conseqüències.

És per això que, en la vesprada d’ahir, el Consell de Participació Ciutadana, reunit en sessió telemàtica per primera vegada en la seua història, va acordar per unanimitat adaptar la metodologia dels Pressupostos Participatius acurtant els terminis i, a més, establint que totes les propostes ciutadanes hauran d’anar vinculades a línies d’intervenció social per a millorar el benestar de les persones més vulnerables.

“Els Pressupostos Participatius de l’any 2020 seran uns pressupostos socials, atès que rebaixar l’impacte de la pandèmia sobre les famílies del poble ha de ser ara mateix una prioritat municipal”, explica el regidor de Participació Ciutadana, Juanjo Giner. Enguany, l’Ajuntament de Bellreguard destina 52.500 euros a fer realitat els projectes de Pressupostos Participatius. La participació ciutadana, afegeix el regidor, “no està de quarantena”.

- Amb la nova metodologia aprovada ahir, s’agilitzen els terminis per a la presentació i valoració de les propostes ciutadanes, que queden establits així:
- Del 13 de maig al 24 de maig. Informació i recollida de propostes, per qualsevol de les vies següents, per tal d’evitar la presentació de forma presencial:

• A través del Whatsapp municipal, incloguent el nom de la persona que proposa i la despripció de la proposta.
• Accedint a la pàgina tria.bellreguard.net i seguint les instruccions per a presentar la proposta.
• Dipositant-les a les bústies ciutadanes col·locades a l'Ajuntament i a la Casa del Poble.

- Del 25 al 31 de maig. Avaluació de les propostes pels tècnics.
- 3 de juny. Convocatòria extraordinària del Consell de Participació Ciutadana, on els consellers i conselleres procediran a la selecció i validació de les propostes.
- Del 8 al 21 de juny. Presentació de les propostes finalistes i votació de les mateixes per tota la ciutadania major de 16 anys, mitjançant la pàgina web.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.