laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la visita a la lonja
Foto: Alex Oltra/2020
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 24 de marzo de 2020

CONSUMEIX PEIX FRESC

 

• La regidora delegada de Pesca, Alícia Izquierdo, ha fet una crida a la ciutadania perquè aquests dies no deixe d’incorporar peix fresc al carro de la compra, sobretot procedent de la Llotja de pescadors del Grau. Izquierdo ha recordat que la Confraria de Pescadors continua faenant, en ser declarat el sector pesquer estratègic durant l’estat d’alarma per l’epidèmia del coronavirus.

I ha recordat que el consum moderat de peix és molt beneficiós, sobretot per als sectors més vulnerables a aquesta crisi, com ara la gent gran: El peix conté greixos saludables que ajuden a retenir la vitamina D, indispensable per absorbir i fixar el calci a l’os. El peix conté abundants minerals com ara el seleni, el fòsfor, el fluor, el iode i discretes quantitats de vitamines com algunes del complex B, la A en peixos greixosos (tonyina, anguila, verat).

L’Organització Mundial de la Salut recomana el consum de peix perquè disminueixen les possibilitats de patir infarts de miocardi o accidents vasculars cerebrals. Aquest tipus de malalties són més comunes en persones d’edats avançades, i es recomana que s’introduisca el peix en la seua dieta ens 3 i 4 vegades per setmana. L’Omega 3 també té un efecte dissipador i reductor de concentracions de triglicèrids, millorant la circulació sanguínia. Aquesta reducció també afecta disminuint la pressió arterial i protegint el cor.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.