laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Ayuntamiento de Gandia
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 13 de marzo de 2020

GANDIA LLANÇA UN MISSATGE DE TRANQUIL·LITAT, CONTENCIÓ I RESPONSABILITAT CIUTADANA

 

• Aquest matí s’han posat en pràctica noves mesures de seguretat per tal de garantir els serveis municipals i la seguretat front al perill de contagi per coronavirus, d’acord amb les recomanacions d’administracions superiors:

- Tanquen tots els espais municipals, a excepció de l’edifici consistorial, l’antic mercat, l’Agència de l’Habitatge, l’oficina d’informació del Grau i la Central de Policia Local. No obstant això, hi haurà control d’accés i distància de seguretat entre usuari i funcionari públic.

- Es recomana l’ús de la seu electrònica, l’e-mail o l’ús del telèfon per a tràmits, consultes...

- Se suspenen tots els processos selectius (no els tràmits) i les activitats formatives.

- Es tanca el Cementeri municipal, excepte els serveis funeraris.

- A la platja de Gandia no s’iniciarà hui la temporada turística, tal i com estava previst, ja que es paralitza el servei de socorrisme i salvament de platges de Creu Roja, que es posarà a disposició de les autoritats sanitàries.

- Es cancel·len tots els mercats a l’aire lliure de Gandia, Grau i Platja. Suspensió dels cursos de formació al Mercat d’Abastiments.

- Suspensió “sine die” de tots els processos selectius (pel fa als exercicis, no els tràmits) i les activitats formatives.

- Tancament de tots els espais municipals (museus, biblioteques, Marquesa, centres socials, etc) fins a nova ordre.

- Romandran oberts l'Ajuntament, Oficina d’informació del Centre Social del Grau, l'edifici de l'antic Mercat, la central de la Policia Local i l'Oficina de l'Habitatge (tramitació d’ajudes). Tot i això, es recomana l'ús de l'administració electrònica. En cas de consultes, es pot cridar per telèfon o enviar un correu electrònic amb les dades de contacte. En aquests espais municipals hi haurà control d’accés i distància de seguretat entre funcionari i usuari.

- Tancament del cementeri municipal, excepte serveis funeraris.

- Hui s'obrien els serveis de platja, però s'ha decidit no fer-ho per tal de posar tot el personal i mitjans de socorrisme i salvament de Creu Roja a disposició de les autoritats sanitàries (no hi haurà banderes ni servei socorrisme). Es tanquen les Oficines de turisme de la platja. PERÍODE: 15 DIES.

- Tancament dels mercats a l'aire lliure de Gandia, Grau i la platja.

- Tancament de les activitats formatives en el Mercat Municipal d’Abastiments. S’hi mantindrà l’activitat comercial.

“Els serveis essencials estan garantits, però necessitem que la ciutadania sàpiga que els tancaments es fan per a mantindre la disciplina i la contenció social, que en aquests moments és un deure cívic. Cal que la gent faça cas de les instruccions de les diferents administracions. Entre totes i tots anem a eixir-nos-en com tantes altres vegades al llarg de la història”, ha assegurat Prieto.

NO ESTEM DE VACANCES

La regidora de Sanitat ha recordat que les mesures no es prenen per anar-nos-en de vacances, sinó que responen a una necessitat de previndre i reduir la velocitat i els nombres de contagis. Evitant així col·lapsar el sistema sanitari. “Les persones que han vingut de fora, sobretot des de zones declarades focus del contagi del virus, i que es troben en aquests moments als seus apartaments de la platja, els volem demanar que es mantinguen a casa i, en cas de detectar possibles símptomes, que no acudisquen a l’hospital o centre de salut, que criden al 900 300 555 o al 112 i s’activarà el protocol i personal mèdic acudirà als seus domicilis”. Una directriu de les autoritats sanitàries que es fa extensiva a la resta de la ciutadania.

SERENITAT I RESPONSABILITAT

Finalment, el Vice-alcalde ha llançat un missatge de calma, però de responsabilitat, cadascú des del seu lloc i seguint les recomanacions de les administracions. “En aquests moments, la unió, que fem pinya, és important, per això des del primer moment hem estat en contacte i facilitant tota la informació als companys de l’oposició, que ens han mostrat tot el seu suport. Hi actuarem tots plegats com a ciutat”.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.