valenciadiario.com / valenciadiario.es

Diario digital Progresista / Ecologista / Solidario / Defensa del trabajador / Defensa del consumidor / Defensa de los animales

Fuente: Comisiones Obreras-PV (CCOO-PV)
Valencia 14
de febrero de 2020

CCOO PV EXIGEIX UN AVANÇ DELS DRETS LINGÜÍSTICS A TOT EL PAÍS VALENCIÀ I A TOTS ELS ÀMBITS DE L’ADMINISTRACIÓ

 

• El sindicat defensa que el poble valencià puga viure en plena llibertat i igualtat lingüística i que el valencià quede fora de la confrontació política.

CCOO PV assisteix amb preocupació al creixement d’una forta crispació política al voltant de la nostra cultura i la nostra llengua, promoguda per part dels partits i de les associacions polítiques de dreta i d’extrema dreta, que pretenen fer del valencià un motiu de confrontació en lloc d’un valor i una riquesa pròpies del poble valencià.

En aquest sentit, el sindicat considera particularment perjudicials i trencadores de consens, tant les campanyes contra el desenvolupament de la Llei de plurilingüisme al sistema educatiu, com els múltiples entrebancs a l’aprovació de la nova Llei de funció pública i la seua aportació a establir la competència lingüística per a tota l’Administració al nostre territori.

* Val a dir també que, en els dos àmbits, hi ha indicit que el sindicat, com un dels principals agents socials valencians, vol ressenyar com a preocupants.

Un àmbit assenyalat per aquestes dades és l’educatiu ja que, les protestes que estan sorgint en algunes poblacions de comarques catalogades com a castellanoparlants, fan palesa una exclusió total del valencià per a una part de l’alumnat, solament per haver nascut en un lloc o altre de la comunitat autònoma.

L’altra alerta prové de l’Informe del 12 de desembre de 2019 del Consell d’Europa sobre la protecció de les llengües regionals o minoritàries a l’Estat espanyol. Aquest informe adverteix pel que fa al País Valencià que la llengua pròpia està en una "situació preocupant", sobretot en el marc de l'Administració de l'Estat i el sistema judicial.

La Confederació Sindical de Comissions Obreres del País Valencià vol fer palés i avançar en la conscienciació social que els drets lingüístics són iguals per a tot el poble valencià i que han de quedar fora d’arguments i d’iniciatives basades en el recompte de vots partidistes. Aquesta organització continuarà proposant línies d’acció basades a millorar l’accés a aqueixos drets i l’ús social de la nostra llengua en àmbits com el Consell Social de les Llengües, el Consell Escolar Valencià i en els òrgans de participació ciutadana que li són propis, com a sindicat més representatiu del País Valencià.

Per concloure, CCOO PV insta al Govern del Botànic a dirigir els seus esforços al desenvolupament de les recomanacions del Consell d’Europa i a passar a l’acció per eixamplar el coneixement i l’ús social de la nostra llengua.

 

• © valenciadiario.com © valenciadiario.es - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de valenciadiario.com, o de valenciadiario.es.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.