laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Último Grafiti
Foto: Jordi Estevan/2020
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 13 de febrero de 2020

EL SERPIS URBAN ART PROJECT HOMENATJA EL GRAFITI CLÀSSIC

 

• Durant 2 setmanes, Hemecé Bichos, un dels millors muralistes valencians, ha confeccionat l’obra “GANDIA”, de grans dimensions, al costat dels camps de futbol de Roís de Corella.

• La 24 intervenció del programa municipal d’art urbà compromès i solidari, uneix el grafiti i el muralisme. Amb una tipografia clàssica de la II República, connecta també amb l’art mossàrab, que utilitzava les lletres per a fer les creacions artístiques. En aquest cas, la paraula “Gandia” inclou paisatges representatius de la ciutat, coma ara la Marjal, el Molló, el camp, els tinglados del port o el Torreó del Pi...

• El regidor de Cultura, Nahuel González, animat la ciutadania a fer-se fotos davant el mural i pujar-les a les xarxes socials amb l’etiqueta: #arturbàGandia.

El regidor de Cultura, Nahuel González, acompanyat d’un dels coordinadors del projecte municipal d’art urbà compromés i solidari, Serpis Urban Art Project, Eloi Ángel, i de l’artista muralista valencià, Hemecé Bichos, ha presentat la darrera intervenció, la número 24.

Amb el títol “GANDIA”, Hemecé Bichos, un dels muralistes valencians més importants, l’ha realitzada durant dos setmanes a les instal·lacions municipals d’abastiment d’aigües potables, al costat del camps de futbol de Roís de Corella.

La primera lectura evident, és el reconeixement de llocs emblemàtics de la ciutat la Marjal, el Molló, el camp, els tinglados del port o el Torreó del Pi... En un segon nivell, triangles amb colors representen a tota la ciutadania de Gandia... Es tracta d’una peça de grafiti gegant, invers, amb la tipologia clàssica de la II República. També connecta amb l’art mossàrab, que utilitzava les lletres per a les creacions artístiques”, ha explicat l’autor.

“Li devíem al grafiti la presència en el projecte Serpis Urban Art Project, la unió amb el muralisme. I és que, des de fa uns anys, els camins s’havien separat, sobretot des de l’arribada de les galeries d’art al món del muralisme. Nosaltres volem abastir tot l’art que es fa al carrer”. Àngel ha destacat el treball de llum, perspectiva, d’una forma tan neta.., que ha realitzat Bichos.

Finalment, González ha agraït també la col·laboració d’altres departaments municipals i de Pinturas Mondúver i Gruas Ferra. “Estic molt content, no només com a regidor de Cultura, també com a president de la Junta de Districte de Roís de Corella, per sumar-nos al circuit d’art urbà a la ciutat”. I ha animat la ciutadania a fer-se fotos davant el mural i pujar-les a les xarxes socials amb l’etiqueta: #arturbàGandia. 

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.