laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Jordi Estevan/2020
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 13 de febrero de 2020

GANDIA ES SITUA EN EL ‘TOP 8’ DE LES DESTINACIONS DE LA PENÍNSULA AMB MILLOR OCUPACIÓ HOTELERA

 

• Hosbec, la principal patronal hotelera espanyola, ha publicat les dades d’ocupació hotelera anual, corresponents al 2019.
• Mentre que l'ocupació mitjana anual a Espanya és de 3’1 nits i en la Comunitat Valenciana de 3’2, a Gandia l'estada mitjana és de 4’1 nits.
• L'ocupació mitjana anual, a Gandia és del 77,05%, confirmant la millora en els ràtios d'ocupació dels últims anys. L'ocupació mitjana a Espanya és del 65,9%, en CV del 67,6% i en destinacions de similars característiques a Gandia com Peníscola és del 56,2%.
• A més, respecte a 2019 ha augmentat el nombre de viatgers en un 5,6% i el de pernoctacions en un 0,6%, arribant així a 1.051.014 pernoctacions en 2019.

El regidor delegat de Turisme, Vicent Mascarell, ha comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per tal de valorar les dades d'ocupació hotelera anual de les 20 principals destinacions espanyoles, entre els quals es troba Gandia. Les ha publicades Hosbec, la patronal hotelera espanyola més important, a través de Hosbec Hotel Monitor 2019.

Així, d'entre les destinacions peninsulars, Gandia queda entre els 8 primers, només per darrere de grans capitals i municipis amb una gran influència dins del món del turisme com Benidorm i Benalmádena. Les primeres places d'ocupació són destinacions de les Illes Canàries pel fet que la seua oferta de sol i Platja es manté al llarg de tot l'any gràcies al seu clima.

Mentre que l'ocupació mitjana anual a Espanya és de 3,1 nits i en la Comunitat Valenciana de 3,2, a Gandia l'estada mitjana és de 4,1 nits.

Pel que respecta a l'ocupació mitjana anual, a Gandia és del 77,05%, una dada molt positiva que ve a confirmar la millora en els ràtios d'ocupació dels últims anys. L'ocupació mitjana a Espanya és del 65,9%, en Comunitat Valenciana del 67,6% i en destinacions de similars característiques a Gandia com Peníscola és del 56,2%.

Quant a l’ADR (Tarifa mitjana diària) aquesta és de 80,23 €, 6,04 € per damunt de la de la Comunitat Valenciana. I el RevPar (Ingressos per habitació disponible) a Gandia és de 57,47 € i en Comunitat Valenciana 51,87 €.

A més, respecte a 2019 ha augmentat el nombre de viatgers en un 5,6% i el de pernoctacions en un 0,6%, arribant així a 1.051.014 pernoctacions en 2019.

“Són dades molt positives, més encara si atenem a la conjuntura climàtica de 2019, en el qual un DANA va afectar la campanya de Pasqua i Setmana Santa. També l’oratge va ser molt roí a finals de setembre, principis d’octubre. Malgrat això, estem situats millor que mai, el que ens dóna molt bones expectatives de cara a enguany, tot i saber que el turisme és un mercat molt volàtil, sensible a molts factors externs (clima, Brexit...), i també a la competència d’altres destinacions. Però estem creixen molt pel que fa al turisme estranger i mantenint l’espanyol, en la línia de la qualitat, la sostenibilitat i la innovació, els eixos que ajuden a consolidar i créixer, sobretot en països estrangers com França, Regne Unit, Alemanya o Rússia”.

En aquest sentit, Mascarell ha anunciat que es mantindrà i reforçarà la presència de Gandia a les fires turístiques de Berlí i Moscou, al mes de març, i la ciutat participarà també en fires especialitzades que s’aniran anunciant.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2020 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.